Tasapainotaiturit

Kissoilla on loistava tasapaino. Ja vankka luottamus omiin kykyihinsä eli niitä eivät kapeat ja korkeat paikat pelota yhtään. Onhan kissoilla toki myös kyky pudota aina jaloilleen, joten jos tasapaino jostain syystä pettäisikin, kissa voi selvitä korkealtakin putoamisesta.

Meidänkin kissat aina silloin tällöin esittelevät tasapainoilutaitojaan - eivätkä ainakaan tietääkseni ole onneksi mistään vielä pudonneet. Tässä muutama esimerkki näiltä tasapainotaitureilta.

Tämän aidantolpan päällä Miiru istuskeli eräänä kesäisenä aamupäivänä ainakin tunnin ajan. Ilmeisesti siitä oli kiva tarkkailla eikä istuinalustan pienuus tuntunut vaivaavan ollenkaan. 

Parvekkeen kaiteen leveys on yläreunassa 4 cm. Se tarjosi viime talvena oikein miellyttävän lepopaikan Miirulle. 

Tämä "kiipeilyaukko" aukesi olohuoneen ja rappusten väliin, kun poistimme siinä olleen lasin. Aukko on 10 cm syvä, joten siinähän on kissalle aivan ruhtinaallisesti oleskelutilaa. 

Aukkoon helppo käynti olohuoneen puolelta piirongin päältä... 


... mutta toiselle puolelle pudotusta onkin sitten vähintään 3,5 metriä. Emäntää hieman hirvitti, Tupsua selvästikään ei lainkaan. 


Tämä olohuoneen ja rappusten välinen aukko on edelleen auki ja odottaa inspiraatiota, mitä sille keksisimme tehdä. Aukon uutuudenviehätys on onneksi kissoilta kadonnut eivätkä ne sinne enää kiipeile. Toisaalta olen miettinyt, rakentaisiko siitä tarkoituksella jotain kissoille, kenties kulkuväylän rappusten puolelle, jonne voisi asentaa lisää kiipeilytasoja, hyllyjä ja sen sellaista. Jos jollain on hyviä ideoita tämän aukon suhteen, kuulen niitä erittäin mielelläni!

Kommentit