Kissafantasiaa: Soturikissat

Pitkästä aikaa lukuvinkki! Soturikissat-sarja saattaa olla monelle tuttu, sen verran suosittu tämä nuorten fantasiakirjasarja on. Minä huomasin nämä kirjat ensimmäisen kerran jo melko kauan sitten, kun kirjakaupassa osui silmään jokin sarjan kirjoista. 

Siitä asti olen aina muistaessani kirjastossa käydessä käynyt tarkistamassa, löytyisikö hyllystä sarjan ensimmäinen osa. Eihän se siellä koskaan ole ja vaikka varaamalla sen varmasti olisi nopeasti saanut, en ole sitä vaivautunut tekemään. 

Eräällä käynnillä siellä oli kuitenkin tämä 'Sinitähden tarina', erikoisseikkailukirja, jonka voi lukea varsinaisesta sarjasta irrallisena. Tartuin tilaisuuteen, sillä minua kiinnosti kovasti, miten tällainen kissayhteiskunnasta ja -yhteisöistä kertova tarina oli tehty. 


Ja hienostihan se oli tehty. En yhtään ihmettele kirjasarjan suosiota. Soturikissat ovat metsässä asustavia neljän eri klaanin villikissoja. Tässä Sinitähden tarinassa kerrotaan Myrskyklaanista ja sen päälliköksi kehittyvän kissan elämästä.

Ennen lukemista olin olettanut kirjojen sijoittuvan jonnekin puhtaasti kuvitteelliseen maailmaan ja mihin lie aikakauteen. Kirjassa klaanien reviirit kuitenkin rajoittuivat kaksijalkaloihin ja ukkospolkuun, jolla liikkui hurjaa vauhtia kulkevia kiiluvasilmäisiä, kovaäänisiä hirviöitä, ja välillä metsään erehtyi kotikisuja. Tämä toi tarinan heti paljon lähemmäs, pystyin kuvittelemaan nämä kissaklaanit tuohon meidän lähimetsään.

Kirjassa on ihan mukavasti onnistuttu kuvaamaan kissat kissoina, vaikka ne maukuen puhuvatkin ja niitä on paljon inhimillistetty. Villikissan elämän raakuus tuli ainakin tässä kirjassa hyvin selväksi - sivuhahmoihin ei kannata kiintyä, kun ne saattavat kuolla minä hetkenä hyvänsä.

Kissoista tykkäävälle fantasiakirjallisuuden ystävälle tätä kirjaa, ja sen perusteella kirjasarjaa, voin kyllä suositella ei-niin-nuorillekin.

Kommentit