Syksy on uusien harrastusten aikaa

Nyt on taas aika ilmottautua eri kansanopistojen syksykursseille. Viime syksynä ilmottauduin italian jatkokurssille - vain todetakseni ensimmäisellä tunnilla, etten jaksa tehotonta opettajaa enkä jaksanut motivoitua edes seuraavalle tunnille. Parille kassikurssillekin taisin ilmottautua, mutta ne kaikki peruttiin vähäisen osallistujamäärän takia, mikä oli kyllä valtaisa harmi.

Nyt on tiedossa ihan uusia harrastuksia tälle syksylle, saas nähdä, miten niiden kanssa käy. Jaksanko käydä yhtä kertaa useammin vai lopahtaako innostus alkuunsa.

Ensimmäinen uusista kursseista on posliininmaalaus! En ole koskaan varsinaisesti kokenut tarvetta maalailla mitään enkä omaa kovinkaan kummoisia [lue: minkäänlaisia] kuvataiteellisia kykyjä. Mutta otan joka aamu kaapista tylsiä, yksivärisiä Teema-kulhoja aamupalaa varten ja tulipa vain mieleeni, että niiden tylsää ilmettä voisi koittaa piristää. Tavoitteena on siis saada niihin jotain kivaa ilmettä aikaiseksi - tai ilmettä ylipäätään.

Toinen uusi kurssi on luova kirjoittaminen. Haaveilen romaanin kirjoittamisesta, tosin minulta puuttuu idea ja romaanin kirjoittamisen kärsivällisyys, mutta en anna sen häiritä. Ehkäpä luovan kirjoittamisen kurssi herättelee mielikuvitukseni lentoon...

Kolmas kurssi onkin sitten jo tutumpaa lajia eli reppukurssi. Toisin kuin nuo kaksi muuta, se on vain yhden viikonlopun mittainen ja siinä ajassa olisi tarkoitus saada reppu ommeltua. Toivon kovasti, ettei tätä kurssia nyt peruta eikä itselleni tule sille osallistumiselle esteitä.

Kissoilla sen sijaan harrastukset jatkuvat ennallaan, tai ainakaan he eivät ole minulle kertoneet uusista suunnitelmista.

"Yksi harrastuksistani on tiivis ympäristön tarkkailu. Siihen menee aika monta tuntia joka päivä, kun pitää tarkkailla niin monessa paikassa."


"Minun ehdoton lempiharrastus on -- tadaa - nukkuminen. Erityisesti tykkään nukkua sateella terassin sohvalla, mutta myös pensaiden alla se on kivaa, jos vain maa on kuiva."

"Toinen suosikkini on pihakivillä keikkuminen ja siellä vaikkapa ruohon syöminen. Tosin syksyllä täytyy luopua ruohoista ja tyytyä ihan vain kivillä kikkailuun."




"Kyllä minäkin nukkumisesta tykkään, mutta mieluiten sisätiloissa. Ulkona on liikaa ääniä ja ärsykkeitä. Yleensä nukun tuolilla, sohvalla tai kiipeilytelineessä, mutta välillä kaipaan vaihtelua."

Kommentit