Hevoslapaset

Sarjassamme eläinlapasia vuorossa ovat hevoset. 

Susilapasiin löytyi ohje heti Googlen avulla, mutta hevoslapasiin en meinannut löytää sopivaa mallia millään. Tarjontaa hevoslapasista kyllä riittää, mutta valmiita malleja onkin jo vähemmän. Lisäksi halusin taas käyttää pois jo olemassaolevia lankojani ja useimmat netistä löytyneistä hevoslapasista olisivat vaatineet ohuempaa lankaa suuren kuvion takia. 

Horse pattern -haulla löysin Pinterestistä kaavion noihin alareunan juokseviin hevosiin. Ensimmäisessä versiossa neuloin lapasen selkämykseen vielä lisäksi hevosen pään, mutta sekin löytämäni malli oli hieman liian iso eikä siten näyttänyt lopputuotoksessa hyvältä, joten purin sen pois ja päädyin tekemään tällaiset varsin simppelit. 

Valkoinen lanka on Novitan Nallea, ruskea puolestaan jotain puuvillalankaa, samaa jämää, jota käytin Loistavat niityt -sukissakin. Lapasista tuli 60 silmukalla hieman liian leveät, mutta ainakin niiden alle mahtuu hyvin toisen lapaset...

Niin, ja lapasethan menivät lahjaksi heppatytölle. Minusta hevoset ovat jotenkin pelottavia otuksia, isoja sekä suuripäisiä ja - hampaisia! Pysyttelen niistä mahdollisimman kaukana.

Kommentit