Kännykän pakkaspussukka

Kalifornian lämmössä suunnitellun puhelimeni eli iPhonen ehdottomasti huonoin ominaisuus on sen olematon pakkasensietokyky. Akku alkaa hyytyä heti, kun lämpötila lähenee nollaa, eikä pakkasilla ole mitään toivoa, että se pysyisi päällä muutamaa minuuttia kauempaa - ainakaan ilman mitään lisäsuojia. 

Tähän asti minulla on ollut puhelimen lämpösuojana lahjaksi saatu pussukka huovutetusta villasta. Se on kovassa käytössä alkanut jo kulua puhki eikä toisaalta ole riittävästi pitänyt puhelinta lämpimänä. Ehkä silloin, kun puhelin oli ihan uusi ja ekaa talvea käytössä, sen akkukin sieti edes vähän pakkasia. Nyt kun mennään jo kolmatta talvea, on lisälämmöt tarpeen. 

Niinpä päätin kokeilla, miten hyvin eristevanu auttaisi asiassa. Tilasin palan Insul-Fleece-vanua Ullakasta ja vuorasin kännykkäpussukan sillä. 

Ensimmäinen koekäyttökerta oli noin tunnin mittainen kävely kahdeksan asteen pakkasessa. Kävelyn jälkeen puhelin oli vielä päällä, jippii. Akku näytti 1 prosenttia, mutta toisaalta sillä "yhdellä" prosentilla puhelin pysyi päällä koko loppuillan eli vielä monta tuntia kävelyn jälkeen. 

Eli ihan lupaavalta vaikuttaa, mutta katsotaan, miten jatkossa sujuu. Tähän pussukkaan käytin vanua vain yksinkertaisen kerroksen. Lisää lämmöneristävyyttä voisi siis saada laittamalla vanun kaksinkerroin, mutta silloin tietenkin myös pussukka paksunee. 


Tältä se eristevanu näyttää. 
P.S. Tuosta uudesta pussukasta tuli sen verran väljä, että vanha huovutettu pussukka mahtuu juuri ja juuri sen sisään (puhelin sisällään). Olen tuon ensimmäisen testin jälkeen ulkoillut reilussa 10 asteen pakkasessa niin, että kännykkä on ollut näiden kahden pussukan sisällä. Tulos: akku on pysynyt todellisissa lukemissaan eli tuplavanuvuori on selvästikin ratkaisu tähän pakkasongelmaan.

Kommentit