Rautateiden oma kissa Felix

Felix-kissa saattaa olla jo monelle tuttu Facebookista. Minulle, yllättävää kyllä, kissa tuli tutuksi vasta, kun siitä kirjoitettu kirja tuli vastaan kirjastossa. 

Felix on siis kissa, joka asuu ja työskentelee Keski-Englannissa Huddersfieldin rautatieasemalla. Sen ajantasaisia touhuja voi seurata Facebookissa Felix the Huddersfield Station Cat -sivulla. 

Felix The Railway Cat -kirja puolestaan kertoo, miten ja miksi Felix päätyi asumaan rautatieasemalle sekä sen, miten siitä on vuosien mittaan tullut niin suosittu mm. Facebookissa. Kissan tittelinä on tuholaistorjuja, mutta tässä varsinaisessa työssään se on ilmeisen laiska. Enemmänkin se tuntuu keskittyvän asiakaspalveluun ja asiakkaiden ilostuttamiseen. 

Minä kiinnostuin kirjasta ennen kaikkea kannen perusteella, sillä onhan tuo Felix melkolailla Tupsun kaksoisolento. Toki erojakin löytyy paljon, mutta samanlaisia valkopartaisia pehmoturkkeja molemmat ovat ja molemmilla on piiitkät valkoiset viikset. 

Kirjassa on kaikkiaan 260 sivua, ja vaikka teksti onkin isokokoista, tuntui sivumäärä isolta jopa minunlaiselleni kissaihmiselle. Felixin tarina on siis kerrottu juurta jaksain alkaen siitä, miten pari aseman työntekijää alkoivat haaveilla asemakissasta ja millaista pomojen ympäripuhumista luvan hankkiminen vaati. Hieman vähempikin määrä yksityiskohtaisia kuvailuja olisi riittänyt. Aseman työntekijätkin tulevat pintapuolisesti tutuksi, mutta pääpaino on toki Felixissä. Kirja on oikeastaan kuin ylipitkäksi venytetty lehtiartikkeli siinä mielessä, että kaikki hahmot jäävät kuitenkin varsin etäisiksi. 

Yksi yhtäläisyys vielä lisää Tupsun kanssa: Felix tuli asemalle poikakissana, mutta ensimmäisellä eläinlääkärikäynnillä selvisi, että sehän onkin tyttö. Samoin, vaikkakin juuri päinvastoin, kävi meillä Tupsun kanssa. Tätä nykyä Felix on reipas 7-vuotias, joka kissoille ominaiseen tyyliin nukkuu ison osan päivästä. 



Felix ja Tupsu


Kommentit