Mökkipäiväkirja - Miiru hoitaa homman

Aivan koko päivän satoi vettä - eikä Tupsua silti näkynyt. Ei edes pienintä pörröhännänpään vilausta. Hieman alkoi jo päivän mittaan ahdistaa. En voinut kuin toivoa, että jospa se sitten aamulla kuitenkin tulisi, niin kuin sillä on kotona tapana. 

Vaan sitten tuli Miiru apuun. Palattuaan aamu-ulkoilulta se oli nukkunut ihan koko päivän parvella, käyden vain jossain välissä vähän syömässä. Puoli yhdeksän aikaan nyt illalla se kuitenkin yhtäkkiä halusi ulos. Päästin toki, sillä tiesin, että se tulee sieltä melko nopeasti takaisin. 

Pari tuntia myöhemmin Miiru jo hyppäsikin mökin terassin kaiteelle merkiksi siitä, että hän olisi valmis tulemaan sisään. Kaide on siitäkin näppärä paikka, että siitä kissa näkyy hyvin sisälle. Menin siis avaamaan oven. 

Toisin kuin yleensä, Miiru ei heti lähtenyt sipsuttamaan sisälle. Sen sijaan se katsoi merkitsevästi alaspäin, kohti terassin nurkkaa. Ja kas, siellähän oli Tupsu! Hiukan anteeksipyytävän näköinen ilme kasvoillaan. Kun olin huomannut Tupsun, tuli Miiru sisälle ja Tupsu tassutteli perässä. 

Saattoihan se olla ihan sattumaakin, että ne nyt yhtäaikaa sattuivat terassille ja tulivat peräkissaa sisälle, mutta väkisinkin tulee mieleen ajatus, että Miiru tiesi Tupsun piilopaikan ja kävi komentamassa sen sieltä sisälle. Miiruhan tuntuu muutenkin ymmärtävän puhetta ja on fiksu kissa, joten varmastikin tiesi, että huomenna lähdetään kotiin. Ja se haluaa kotiin sen verran kovasti, ettei taatusti anna Tupsun siirtää kotiinpaluuta yhtään pidemmälle. :) 

Siispä kiitos Miirun ovat molemmat kissat nyt jo yöksi sisällä. Seuraavan kerran pääsevät ulkoilemaan vasta kotona. 

Todettakoon vielä se, että vaikka vettä on siis satanut koko päivän, oli Tupsun turkki ihan kuiva sen tullessa sisälle. Ei se siis välttämättä juoksentele pitkin metsiä, kun on poissa, ehkä se vain makoilee mökin alla suojaisassa paikassa. 

Herra Omien polkujen kulkija.


Niin ihana näky: molemmat kissat sisällä. Huomaa Tupsun turkki: ei ole yhtään märkä, vaikka ulkona on koko päivän satanut vettä, ja sataa yhä.

Kommentit