Turkoosit karusellisukat

Nämä alkavat olla tämän talven viimeisiä paksun langan sukkia. Jämälangat eivät suinkaan vieläkään loppuneet, mutta äitini ehdotti, että lähettäisin osan langoista hänelle. Tartuin tarjoukseen ja loppujen lopuksi pakkasin pakettiin kaikki paksut lankani, poislukien heijastavat langat. 

Vielä pakkausvaiheessa tuntui jotenkin haikealta ja vaikealta luopua langoista. Mielessä kummitteli, että entäpä jos kuitenkin vielä neuloisin niistä jotain tai jos nyt annan ne pois, olenko pian kuitenkin ostamassa täysiä keriä samoja värejä neuloosini hoitamiseksi. 

Mutta kun olin saanut langat pakettiin ja paketin teipattua kiinni, tulikin mukava helpotuksen tunne. Tavarasta luopuminen keventää mukavasti oloa. Eivätkä langat suinkaan siihen loppuneet, sillä minulle jäi vielä kaikki ohuet langat, joista nyt seuraavaksi voin alkaa neuloa. Ja voin sanoa, että näitä lankoja riittää myös p-a-l-j-o-n.

Juuri nyt tosin parantelen peukaloani, jonka onnistuin telomaan, kun kaaduin hieman jäisellä  hiihtoladulla noin viikko sitten. Jatkoin neulomista telomisesta huolimatta muutaman päivän ajan, mutta totesin sitten, että parempi ehkä antaa peukalon levätä, jotta se pääsee paranemaan. Neuloosini on nyt siis pakkotauolla, mikä on todella vaikeaa. 

Jos nämä karusellisukat näyttävät tutuilta, niin eipä ihme. Neuloin vuodenvaihteessa jo yhdet tällaiset, silloin alkuperäisen ohjeen mukaisesti valkoinen pohjavärinä. Tykästyin niiden lopputulokseen niin kovasti, että sukista tuli suosikkisukkani ja olen pitänyt niitä koko talven todella ahkerasti. 

Kun mietin, mihin malliin saisin käytettyä turkoosia lankaa, jota minulla oli vielä reilut 1,5 kerää, en löytänyt mitään ohjetta, joka olisi kunnolla sytyttänyt. Niinpä päädyin tähän jo kertaalleen neulomaani, mutta vaihdoin nyt valkoisen tilalle turkoosin ja vaihdoin värejä hieman muutenkin, jotta lopputulos kuitenkin pysyisi yhtä kepeänä kuin alkuperäisessä. 

Lopputulokseen olen varsin tyytyväinen, ja taitaapa nämäkin jäädä ihan omaan käyttöön, ensi talven sukiksi. 

 


Alkuperäinen valkoinen vs. turkoosi versio.



Kommentit