Räsymatto-lapaset vm 2023

Todella, todella moni on tässä syksyn aikana kysellyt pari vuotta sitten julkaisemieni Räsymatto-lapasten kuviomallin perään. Nyt hyviä uutisia kaikille kyselijöille, niin vanhoille kuin tulevillekin: kuviomalli löytyy tämän postauksen lopusta omana kuvanaan. Toivottavastu saatte siitä riittävästi selvää. 

Koska tosiaan kyselyjä tuli niin paljon, havahduin lopulta itsekin, että miksipä en taas neuloisi näitä. Näihinhän saa mukavasti jämälankoja käytettyä ja ilahduttavat varmasti saajaansa. Päätin tehdä kuviot tällä kertaa hieman eri värityksellä kuin tuolloin reilu pari vuotta sitten. 

Toistaiseksi vasta yksi pari on valmis, se on tuo alla kuvissa näkyvä. Toisesta parista ensimmäinen lapanen on valmis, sen värityksen näet alimmasta kuvasta. 

Tällä kertaa olen jaksanut neuloa pallot myös peukaloihin. Siihen vinkiksi se - minkä unohdin jo ykkösparin jälkeen -  että kolmas ja neljäs pallorivi kannattaa neuloa samalla värillä, tällöin peukalossa selviää kahdella värillä. 

Lankana olen käyttänyt näissä Novitan 7 veljestä, yksittäiset värit saattavat tosin olla jotain muutakin, mutta samanvahvuista kuitenkin. 





Viimeisin väriyhdistelmä: 



Tässä uusimmassa, vielä tekeillä olevassa parissa keskimmäiset pallorivit ovat minulla musta ja punainen ja niinpä  joudun neulomaan peukalonkummallakin värillä, mikäli haluan sen kuvion noudattelevan muuta lapasta. Peukaloaukon unohdin näissä  myös neuloa ohjeeseen merkitsemälläni rivillä ja neuloin sen vasta pari kerrosta myöhemmin. Ranteen joustin ei siinä asetukaan ihan niin hyvin kohdalleen kuin, jos neuloo peukalon ohjeen mukaiseen kohtaan. Tai oikeastaan suosittelen neulomaan kerrosta aiemmin eli kokonaan valkoisella kerroksella. 



 

Kommentit