Hello Kittyn juhlavuosi ja Hello Kitty -palapeli

Jos Hello Kitty hellyttää sinua yhtä paljon kuin minua, tai edes pikkuisen, kannattaa pikapikaa suunnata Espooseen Museo Leikkiin, jossa on vielä 27.10. asti Ystävänä Hello Kitty - pienoisnäyttely
Kävin tuolla itse jo kesäkuussa, mutta koska kesä tosiaan meni kirjoittelematta tänne blogiin, niin havahduin nyt postaamaan tämän, jotta halukkaat vielä ehtivät tuonne näyttelyyn. 

Näyttely on tosiaan varsin pieni, kuten sen nimikin kertoo, mutta sitäkin söpömpi. Ja ihana nostalgiatrippi lapsuuteen, kun siellä on esillä suomalaisten Hello Kitty -keräilijöiden tavaroita. Muistelen, että minullakin oli ala-asteella Hello Kitty -magneettipenaali. Harmi, ettei se enää ole tallella, kuten ei mitään muutakaan niiltä ajoilta. En ole mikään keräilijäluonne, mutta nyt tuntuu, että voisin antautua Hello Kitty -juttujen keräämiselle oikein kunnolla. Hyvä alku kokoelmalle olisi jo olemassa, ehkä esittelen sen joku kerta. 

Mutta nyt tähän museoon. Näyttely alkaa ihanalla Hello Kitty -seinällä: 

Teetin tuosta yllä olevasta kuvasta 1000 palan palapelin. Siitä tuli aika vaikea. Palapelistä lisää postauksen lopussa. 



Tällaisen ison Hello Kittyn haluaisin itsellenikin. En löytänyt sitä mistään verkkokaupasta, ja kun kyselin museolta, mistä he sen ovat löytäneet, niin kuulemma saivat suoraan Sanriolta. Ei siis ehkä ole ollenkaan yleisessä myynnissä. Jos nyt joku tietää, mistä tällaisen jättipehmon löytäisin, niin saa vinkata. Se pitäisi nimenomaan olla tämä kultainen jättiläinen, 50th Anniversary - kitty. 



Tässä ihan vain muutama esimerkki keräilijöiden kokoelmista: 


Vaikka tosiaan Hello Kitty -näyttely itsessään on pieni, se sijaitsee Museo Leikin yhteydessä, jossa on muutakin nähtävää, esimerkiksi Tokiosta Tapiolaan -, japanilaisen popkulttuurin näyttely. 
Minusta hauskinta olivat erilaisten lelujen kuvaustekstit kirjoittuna lajiesittelyjen muotoon: 


Alempana tuo valokuvasta teettämäni palapeli. Ehkä 500 palaakin olisi riittänyt. Tämä oli ehdottomasti vaikein palapeli, minkä olen koskaan, tai ainakaan pitkään aikaan koonnut. Minions-palapeli oli kyllä myös vaikea. Kokosin sen joitakin vuosia sitten joulukalenteripalapeliksi, joten kokoamisessa oli lisäksi aikapaine, jotta sain sen ajoissa valmiiksi. 

Tämän palapelin kokoamisessa aikapainetta ei ollut. Aloitin sen kesäkuussa saatuani palapelin (tuo PuzzleYou toimi muuten todella hienosti ja nopeasti, ja palapelin laatukin on hyvä). Sain kasaan reunat ja yläosan Hello Kitty -teksteineen. Sitten palapeli sai mennä moneksi viikoksi ja koko kesäloman yli rullalle odottamaan aikaa parempaa. 




Elokuussa vihdoin ehdin jatkaa palapalin parissa. Katselin sivusilmällä olympialaisia samalla, kun kokosin tätä. Epätoivo meinasi iskeä monta kertaa. Punaiset ja pinkit rusetit jaottelin erikseen jo ihan alussa, ja vähitellen opin etsimään paloista myös viiksiä tai silmiä. Mutta tuskaisaa oli. 

Tässä jo selvästi voiton puolella. Homma helpottui, kun paloja alkoi olla vähemmän jäljellä. 

Tässä kohtaa kokoaminen oli jo hauskaa. 

Lopputulos palkitsi vaivan.

Isoa Hello Kittyä en tosiaan mistään löytänyt, mutta löysin tällaisen pienemmän. Näitä on myynnissä useissakin lelu- ja muissa kaupoissa myös Suomessa. Tilasin tämän omani Keravan Muovi & Lelu -kaupasta. Toimitus oli käsittämättömän nopea. Jos en nyt ihan väärin muista, paketti oli haettavissa tilauksesta seuraavana päivänä. Hello Kitty tuli aivan ihanassa laatikossa ja onhan se toki ihana, vaikkei sellainen jätti olekaan.




Mukana tuli oikein aitoustodistus. 

Kommentit