Mustaa MelliMelloa ja punaista pöytäliinaaSateinen viikonloppu tarjosi mahdollisuuden kassihommiin, ja tuloksena syntyi kaksi MelliMello-kankaista kassia. Tässä niistä esittelyssä ensimmäinen eli kääntökassi.

Kääntökassi taas. Taustalla oleva kaappikello on
myös tunnearvoa sisältävää käsityötä: edesmennyt ukkini
teki sen minulle aikoinaan rippilahjaksi.


Kun kaappiin on kertynyt iso läjä kankaita, ei aina ole helppo valita, mistä seuraavaksi tekisi jotain. Tällä kertaa valintaa helpotti ja osittaisena inspiraationakin toimi kirpputorilta löytynyt punainen pöytäliina. Kyllä, pöytäliina! 

Ennen kirppikselle lähtöä olin tutkaillut tätä mustaa MelliMello-kangasta ja huomannut siinä erityisesti tummanpunaiset ruusut, monen muun värin seassa. Mielessä käväisi, että punainen vuorikangas voisi sopia tämän kankaan kanssa. Kun kirpputorilla sitten silmiin osui upeakuvioinen, pyöreä pöytäliina, tiesin löytäneeni juuri oikean vuorikankaan. Pöytäliinalla oli hintaa 12 euroa, joten ihan ilmaiseksi se ei lähtenyt, mutta sain siitä runsaasti kangasta. Ja eihän tällaista kangasta edes löydä peruskangaskaupasta.

Kirpparilta löytynyt pöytäliina sai uuden elämän kassien vuorina.

Koska vuorikankaaksi löytyi näinkin upea kangas, halusin sen myös näkyvän kassista. Siksi päädyin tekemään ensimmäisenä samanlaisen (tai ainakin samanmuotoisen) kääntökassin kuin viimeksi. Korostusvärin (pohja, olkaimet ja yläreuna) valinta osoittautui kuitenkin tällä yhdistelmällä hankalaksi. MM-kankaaseen olisi sopinut melkein mikä vain, kun siinä on noita värejä niin monenlaisia.

Esimerkiksi samanlainen vaalea harmaa kuin siinä edellisessä turkoosissa kassissa olisi ollut mukavan raikas. Mutta punaisen vuoren kanssa siitä tulikin melko jouluinen vaikutelma. Pinkki, oranssi, vihreä... kaikki tökkivät pahasti punaisen kanssa. Lopulta päädyin tylsähkösti mustaan, vaikka senkin kanssa laukun toinen puoli on nyt melko - no, puna-musta. Eli tuskinpa kassia tulee koskaan pidettyä punainen puoli päällepäin.

Puna-musta kääntöpuoli vetoketjutaskulla.

Toisella sivulla on sydänkuvio.

Punainen sisus.

Laaduntarkistus menossa.

Kommentit