Onnea Miiru 3v!

Miirun syntymäpäivä on arvioidusti 8.10. eli neiti täyttää tänään kolme vuotta! Mutta kuka onkaan tuo mustavalkoinen kissa Miirun seurana pentukuvissa? Se ei ole Tupsu, joka on Miirua vuoden nuorempi. 

Miiru on jo ehtinyt kokea monenmoista tähän astisen elämänsä aikana.


Miiru tuli meille yhdessä Essu-siskonsa kanssa. Alunperin meille piti tulla vain yksi kissa, eli Miiru, mutta sen synnyinkodista esitettiin toive, voisiko mukana tulla toinenkin kissa, kun tuo toinen kissa niin kovasti turvautui Miiruun kaikissa touhuissaan. Ja olihan se kaikin puolin hyvä päätös, saivat kaverukset pysyä yhdessä muuttaessaan meille ja niillä oli seuraa toisistaan.


Miiru ja Essu olivat parhaat kaverukset. Kaverin kanssa oli kiva leikkiä yhdessä, mutta ehkä vielä mukavampaa oli nukkua toiseen nojautuen. 

Kärpäsjahtia.








Mutta voi surua, pian siskosten 1-vuotissyntymäpäivän jälkeen Essu jäi auton alle ja kuoli. Suru oli suunnaton. Lisäksi me Miirun isäntäväki lähdimme tästä surullisesta tapahtumasta vain parin päivän päästä 3,5 viikon mittaiselle matkalle. Miiru jäi kotiin, jonne tuli vaihtelevan mittaisiksi jaksoiksi sukulaisiamme hoitajaksi. Yhtäkkiä Miirun koko perhe oli siis poissa!

Varauduin ennen lähtöämme Feliway-haihduttimella sen varalta, että Miiru stressaantuisi tilanteesta. Mutta se oli tuolloinkin, koko poissaolomme ajan, sille tyypilliseen tapaan reipas ja rauhallinen, eikä Feliwayta ole tarvittu vieläkään. Kun palasimme kotiin, otti se meidät hieman hämmentyneen, mutta tyytyväisen oloisena vastaan.

Koska Miirulla oli koko sen pienen elämänsä aikana ollut kissakaveri, päätimme aika pian hankkia sille uuden kaverin. Ja niin tassutteli Tupsu kuvioon mukaan.

Tässä ollaan matkalla Satakuntaan hakemaan Tupsua, "Kauvatsan metsäkissaa".
Koska hakureissuun yhdistyi sukulointia ja se kesti muutaman yön, Miirukin oli mukana.

Kotiin palattuamme Miiru pääsi ihmettelemään uutta tulokasta.

Ja olihan sinä ihmeteltävää kerrakseen. Mikä tuollainen karvapehko oikein on? Parin kuukauden ajan pienikokoinen Miiru vaikutti isolta kissalta. 


Tässä vaiheessa painit vielä onnistuivat, kun kissat olivat suunnilleen samankokoisia... 

... mutta pian Tupsu jo ohitti Miirun koossa, ja nykyään Miiru kipittää karkuun, mikäli Tupsu yrittää aloittaa painit.
Mitään bestiksiä Miirusta ja Tupsusta ei ole tullut, ne eivät esimerkiksi nuku toisiinsa nojaten, kuten Miirulla ja Essulla oli tapana. En tiedä, mahtaako Miiru kaivata sellaista. Ne elävät enimmäkseen kumpikin itsenäistä elämäänsä meillä, mutta aina tavatessaan kyllä morjestavat kuonokosketuksella ja silloin tällöin toisen korviakin nuollaan.

P.S. Niin, se "arvioidusti" tulee siitä, että Miirun emo synnytti pennut jossain ulkona ja pentue löydettiin ja siirrettiin sisätiloihin joitain päiviä synnytyksen jälkeen.

Kommentit