Joulukalenterit

Hyvää joulukuun ensimmäistä!

Minulla on usein ollut tapana askarrella joulukalentereita kummilapsille. Tänä vuonna ajattelin ensin jättää sen väliin, kun oli se lomamatka ja muutenkin kiireitä. Siivosin kuitenkin hieman kaappeja viime perjantai-iltana ja koska niistä löytyi pariin joulukalenteriin sopivat täyttöaineet, innostuin viime hetkellä väsäämään muutaman kalenterin. Kolme kaiken kaikkiaan.


Aiemmin olen tosiaan askarrellut kalenterit papereista ja kartongeista. Nyt päätin ommella lahjapussukat. Kuvittelin aluksi optimisesti, että nopeastihan minä ne pussukat ompelen. Aloitin hieman työläämmällä pussukkamallilla, jossa narulle on oma pujotuskujansa. Pian kuitenkin totesin, että sillä mallilla ei viikonloppu riitä - tai ainakaan en ehdi tehdä yhtään mitään muuta. Niinpä yksinkertaistin pussukkamallin.

Yhden pussukan ompelu sujui nopeasti, mutta kun niitä oli 3 x 24, niin kyllä siinä aikaa sai kulumaan. Eikä täyttö ja nyörittäminenkään sujunut ihan hetkessä. Fiksu olisi tietysti aloittanut hieman aikaisemmin, mutta inspiraatio vain nyt iski hieman myöhässä. Oman haasteensa aikatauluun toi se, että kalenterit piti vielä postittaa vastaanottajilleen. Koska viimeisen kalentereista ehdin postittaa vasta eilen, ei se välttämättä ehdi käyttöön vielä tänään, mutta sittenpä voi avata useamman pussukan kerralla.

Tässä sinisten pussukoiden tarvikkeita. Tuo läpikuultava tähtikangas osoittautui upeaksi löydöksi. Yhdistin sen siniseen Perla-peruspuuvillakankaaseen ja pussukoista tuli tosi kivat. Niin kivat, että yritän keksiä tälle kangasyhdistelmälle muutakin käyttöä. Tähtikankaassa on toisella puolella hopeiset ja toisella puolella kultaiset tähdet. Toisena sinisenä kankaana oli yönsininen, upea ryppytafti. Sen väri ei oikein pääse oikeuksiinsa tässä kuvassa.

Sinisten pussukoiden lisäksi tein punaisia ja hopeisia. 






Haaveilin myös tekeväni jonkinlaisen joulukalenterin tänne blogiin, mutta se taisi nyt jäädä ensi vuoteen. En oikein keksinyt sopivaa ideaa, mutta eiköhän kaikkea jouluaiheista tule nyt joulukuussa muutenkin postailtua.

Kommentit