Ystävälle sukat ja lapaset

Lankavarastossani oli suuri kerä hempeän vaaleanpunaista lankaa, ostettu alunperin virtahevon kieltä varten.  Kun sopivasti ystävänpäivä alkoi lähestyä, päätin hyödyntää tämän vaaleanpunaisen langan sydänsukkiin. Ohjeen näihin ihaniin sukkiin löysin Ravelrystä: ValentineSox

Alkuperäiset sukat eivät olleet väritykseltään ihan näin hempeät, joten samalla ohjeella saa eri värityksellä hieman räväkämmätkin sukat. No, minulla on yksi ystävä, joka tykkää vaaleanpunaisesta - tykkääkö ihan näin paljon, se jää nähtäväksi. 

Näiden sukkien mallissa oli erityisesti kaksi juttua, joista tykkäsin ja joita aion käyttää sukissa toistekin. Ensimmäinen on tuo kääntyvä sukanvarsi ja toinen joustinneule myös sukan kärkiosassa (vain päällipuolella). Tuo joustinneule kärjessä tekee sukasta tosi mukavan jalassa.


  

Pidemmän varren takia sukkiin menikin lankaa sitten enemmän kuin mitä minulla oli vaaleanpunaista jäljellä, joten loppusenteille jouduin ostamaan uuden vaaleanpunaisen kerän. Tavoitteeni lankavaraston huventamisesta ei siis näiden kohdalla oikein toteutunut.

Vaaleanpunaiselle langalle piti siten keksiä vielä lisää käyttöä. Taaskin kiva ohje löytyi Ravelrystä: Heart mittens. Ja täytyypä todeta, että oli aivan paras ohje ikinä, mitä olen lapasiin käyttänyt. Malli oli täydellisen kokoisena ja kokonaisena ohjeessa, ei tarvinnut kuin neuloa ajattelematta yhtään, missä kohtaa aloittaa kärkikavennuksia yms. Lisäksi ohjeessa sattui olemaan juuri oikea määrä silmukoita (48) minun käsialalleni Novitan 7 veljestä -langalle.



Vaikka itsekin tykkään vaaleanpunaisesta, niin täytyy todeta, että neulottuani sekä sukat että lapaset alkoi vaaleanpunaisen ja valkoisen vaahtokarkkimainen yhdistelmä jo tympiä. Niinpä olikin kiva siirtyä vaihteeksi eri väreihin.

Hyvää ystävänpäivää!

Kommentit

Lähetä kommentti

Ajatuksia?