Maanantaikappaleita

Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta. 

Viimeisin ompelutekeleeni, kolmiopussukka, meni täysin pieleen, ja siitä tuli aivan hirveä. Kangasvalinta (suosikkiani MelliMelloa) osoittautui tähän aivan karmeaksi, pussukasta tuli liian pieni mihinkään käyttötarkoitukseen (täysin ohjeen mukaan kyllä tehty, mutta en ollut tajunnut ohjeen kuvasta pussukkaa näin pieneksi), unohdin pussukasta tukikankaan (onneksi, niin ei mennyt sitä hukkaan), ja kaiken kruunuksi vielä tuo lenkkikin meni väärään päähän vetoketjua. 

Ei tämä tietenkään ensimmäinen epäonnistunut tekeleeni ollut. Aiemmat olen tyynesti joko purkanut tekeleen uusiokäyttöön tai heittänyt roskiin, mutta kun tämä valmistui, se oli jotenkin niin hervottoman karmea, että innoitti minut tähän maanantaikappaleiden postaukseen. 

Harmillisesti en ole ottanut kuvia kaikista surkeista tekeleistä, joten tämän jutun täytteeksi ei löytynyt monta kuvaa. Pitääpä jatkossa muistaa kuvata ne huonotkin tuotokset ja postata niitä sitten lisää. 



Kolmiopussukka oli kyllä mukavan helppo tehdä, joten ehkäpä vielä uskaltaudun kokeilemaan sitä uudestaan erilaisella kankaalla ja hieman suurempana.


Neuletöissäkin pieleen menneitä riittää. Sukat ja lapaset sentään yleensä onnistuu, mutta joskus vuosia sitten yritin neuloa isompia juttuja, kuten villapaitoja, ja ne olivat kyllä lopputulokseltaan aina jollain lailla vinksallaan. Viimeistään siinä vaiheessa, kun ompelin osat toisiinsa, meni jotain pieleen.
Siksi en pitkään aikaan ole edes yrittänyt neuloa mitään sukkaa isompaa. Löysin kuitenkin yhdestä lehdestä kivan neulepuseron ohjeen ja saatanpa yrittää, olisinko kehittynyt sillä saralla.

Lapasen harjoituskappale. Kuvio ei tarkasta suunnittelusta huolimatta oikein mahtunut kokonaisuudessaan lapaseen. Alareunaan harjoittelin kierreneuletta. Noh, tällä mallilla olen sittemmin tehnyt hieman paremmin onnistuneet lapaset, jotka esittelen pian. 
Eikä ne valokuvatkaan aina onnistu. Tarkennus on tässä osunut jonnekin ihan muualle kuin Tupsuun. 

Eikös ole tuo kissojen ruoho ihanasti lytätty? En raaski heittää sitä pois, kun kisut ovat siihen niin mieltyneet ja makailevat ahkerasti sen päällä.  Uusi ruoho on kasvamassa, mutta vähän heikosti tuntuu kasvavan...

Kommentit