Ehkä Tupsu onkin kissakarhu?

Tämä yksi kuva Tupsusta toi mieleeni karhunpennun. Samanlaisia pörhelöitä nekin näyttävät kuvien perusteella olevan. Ajattelin esitellä Tupsun taas uutena eläinlajina, kissakarhuna, mutta kun googlailin, selvisi, että sellainen lajihan on oikeasti olemassa. 

Kun sitten luin lajin kuvausta Wikipediasta, aloin epäillä, mahtaako Tupsu ollakin kissakarhu. Sen verran hyvin kuvaukset osuivat kohdalleen. Vai mitä mieltä olet? 


Wikipedia kertoo nimittäin näin:

Kultapanda (Ailurus fulgens) eli pikkupanda eli kissakarhu on petoeläinten lahkoon kuuluva nisäkäslaji. Kultapanda on kaikkiruokainen eläin, mutta sen pääravintona on bambu. [No, täällä meillä ei ole bambuja tarjolla...] Kultapanda on noin puolen metrin pituinen [kuten Tupsu], hännän kanssa noin metrin [kuten Tupsu].

Tuntomerkit
Kultapandan (kissakarhun) pituus on noin 50-64 senttimetriä ja hännän 28-50 senttimetriä. Paino on 3-6 kilogrammaa. Sen turkki on tuuhea ja väritykseltään ruskea-musta, mutta naamassa on vaihteleva määrä valkoista. Hännän väritys vaihtelee jatkottaisesti siten, että hännässä näyttäisi olevan peräkkäin useita renkaita.

Käyttäytyminen
Kultapanda on hämäräajan eläin, se liikkuu pääosin aamuisin ja iltaisin ja yöllä. Kultapandat elävät yksinään tai pareittain. Niillä on reviireillään vakituiset lepo- ja nukkumispaikat, yleisimmin luolassa [Tupsulla pensaan alus korvaa luolan], tiheässä oksistossa tai ontossa puussa.

Tällainen otus se kissakarhu on.

Kuin kaksi marjaa ... tai kissakarhua.

Kommentit