Läppärilaukku

Tästä piti tulla ihan jotain muuta. No, laukku kyllä, mutta sellainen monikäyttötarkoituksellinen arkilaukku, ei läppärilaukku. Kun kassi oli valmis, se kuitenkin suorastaan kirkui olevansa läppärilaukku, ja siihen tarkoitukseen sen nyt olen ottanut käyttöön.

Laukun ohje on saksalaisesta Patchwork Spezial Taschen -lehdestä, jonka olin ostanut jo aikaa sitten viime vuoden puolella. Ohje oli Babybagille, eli "vaippakassille", johon saa mahtumaan monenlaista tavaraa. En osaa erityisen hyvin saksaa, joten yritin saada ohjeesta selvää Google-kääntäjän avulla (saksasta englantiin, jolloin käännöksissä on edes vähän järkeä).

Mitat kuitenkin osasin ohjeesta lukea ja sanonpa vaan, että lehdessä oleva kuva valmiista kassista ei voi mitenkään vastata ohjeen mittoja, joiden mukaan laukku olisi 45 cm x 30 cm, syvyys lisäksi 18 cm. Koska noilla mitoilla laukusta olisi tullut hurjan valta, pienensin leveyttä viisi senttiä ja syvyydeksi tähtäsin 10 cm.

Gekko-kangas on tämän hetken suuri suosikkini, ja haalinkin sitä Eurokankaan palalaarista melkoisen määrän mukaani. Luvassa on siis samasta kankaasta jotain muutakin.

Tehostevärinä tässä kassissa on turkoosi, joka vaan harmillisesti taaskin näissä kuvissa näyttää enemmän vaaleansiniseltä kuin turkoosilta (ainakin minun näytölläni). Turkoosi on tämän kevään ehdottomia suosikkivärejäni.

Viikon käytön perusteella voin todeta, että kassi soveltuu ihan mukavasti läppärilaukuksi. Mutta jos olisin tehdessä tiennyt siitä tulevan läppärilaukun, olisin pistänyt pohjaan hieman enemmän pehmustetta, pehmustanut olkaimiakin ja miettinyt sisätaskuja hieman uusiksi. Tosin nykyiselläänkin ne ovat yllättävän toimivat: laukun sisällä on molemmilla sivuilla kolme taskua, koko laukun leveydeltä. Toiselle puolelle taskuihin mahtuu läppärin laturi, hiiri sekä keskimmäiseen taskuun muistivihko. Toisen puolen taskut taas syövät sisäänsä mm. puhelimen ja muuta yleensä käsilaukussa kulkevaa. Olenkin voinut jättää käsilaukun matkasta pois kulkiessani tämän kassin kanssa.

Laukun molemmissa päädyissä on kuminauhallinen tasku, johon mahtuu mm. vesipullo tai sateenvarjo. 



Sisällä on yhteensä kuusi taskua, kolme molemmilla sivuilla. 



Kommentit