Tappelun jälkiä

Ilmojen lämmettyä Tupsua ei kiinnosta sisällä olo. Korkeintaan se nukkuu yön sisällä, mutta haluaa silloinkin takaisin ulos heti auringonnousun aikoihin - ja se on kuulkaa aikaisin tähän aikaan vuodesta. 

Niinpä hieman ihmettelin, kun se eräänä päivänä jäikin aamu-ulkoilunsa jälkeen sisälle nukkumaan. Minulla sattui olemaan etäpäivä, joten sillä olisi ollut mahdollisuus päästä ulos milloin vain. Ensin se asettui olohuoneen sohvalle, mutta käytyäni sen takkujen kimppuun siirtyi se siitä makuuhuoneeseen.

Kun seurasin hieman myöhemmin sinne silittelemään, havaitsin Tupsun otsassa jotain tavallisesta poikkeavaa. Ensin luulin, että siinä olisi punkki, mutta tarkempi tutkiminen paljasti otsassa olevan haavan. Se näytti ihan siltä, että siihen olisi joku kissa kynnellään raapaissut. Myös toisen korvan juuressa oli samanmoinen, vaikkakin hieman pienempi. Ja korvassakin oli vähän nirhamaa. 

Jälkien perusteella Tupsulla oli ollut tiukka kissakohtaaminen aamu-ulkoilullaan. Kuka mahtoi olla toisena osapuolena, sitä ei tarina kerro. Tästä on nyt pari viikkoa eikä tämän jälkeen ole näkynyt vieraita kissoja meidän pihalla, joten ehkäpä tämä oli onnistunut oman reviirin puolustus. 

Oli mikä oli, sen verran voimille oli Tupsulla ottanut, että se toipui siitä nukkumalla sikeästi koko aamupäivän. Iltapäivällä sitten jo ulkoilu taas maistuikin. 

Kynnen raapaisu korvan juuressa. Onneksi ei käynyt tuon pahemmin eikä osunut esimerkiksi silmään.
 
Voimien keräilyä.

Kommentit