Virkattu matto

Lankalauantaina annoin vihjeen tulevasta ja tässä se lopputuotos nyt on: virkattu matto keinutuolin alle. Malli on Marketta-pitsimatto ja ohje löytyi Lankavan sivuilta

Tästä tuli ihan nätti, mutta harmillisesti se on hieman liian pieni suunniteltuun tarkoitukseensa eli keinutuolin alle. Kyllä se siinä paikassaan on valmistumisesta asti ollut, mutta ei välttämättä enää kovin kauan. Paitsi että näyttää silmään liian pieneltä, on se myös keinumisen kannalta hankala, kun maton reuna tulee kesken vastaan. 


Tilasin kuteet mattoa varten - ja samalla reilusti enemmänkin, kun ajattelin virkata muutakin, mm. pehmusteen keinutuollin - Päivin kudepuodista, jonka bongasin jonkun toisen matonvirkkaajan blogista. Kuteet sai sieltä mukavan edulliseen hintaan ja toimitus oli nopea.

Vyyhtien kanssa jouduin kuitenkin ongelmiin, kuten lankalauantain postauksen kuvatkin osoittivat. Minulla kului kahden vyyhdin kerimiseen aikaa parin arki-illan verran, oikeasti tiivistä kerimistä klo 17-21:30. Eikä ensimmäinen vyyhti ole vieläkään kokonaan keritty, sillä sen sain pahasti solmuun, joten katkaisin langan jossain vaiheessa ja jätin loput odottamaan lämpimiä kelejä. Lämpimiä kelejä siksi, että päätin keriä sen loppuun ulkona, kuten myös kaksi muuta vielä kerimistä odottavaa vyyhtiä. Kude nimittäin pölyää melkoisesti.

Koska vyyhtien kerimiseen meni niin paljon aikaa, pistin poikkeuksellisesti ylös myös varsinaiseen maton virkkaamiseen kuluvan ajan. Summittaisen kirjanpitoni mukaan maton virkkaamiseen meni 12 tuntia. Eli itse matto syntyi yhtä nopeasti kuin mitä vyyhtien kerimiseen kului aikaa. Mitä tästä mahdoinkaan oppia? Sen verran arvostan omaa aikaani, että jatkossa tilaan kuteet valmiilla rullilla ja maksan niistä sen verran enemmän! Hintaero on parhaimmillaan vajaat 5 euroa.



Kommentit

  1. Tosi kiva matto! Vyyhtien selvittely ei todellakaan ole kivaa hommaa... Hulluksi siinä tulee! :D Onko kude trikookudetta vai jotakin muuta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kude on EKO-ontelokudetta. Mukavaa virkattavaa sitten, kun on saanut kerälle. Ja ilmeisen mukavan pehmeä on lopputuotoskin: varsinkin Miiru viihtyy nykyisin paljon keinutuolin alla, joten enpä tiedä, lähteekö matto sitten kuitenkaan siitä pois.

      Poista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?