Sinivalkoiset lapaset pinkillä ranteella

Kovin on vähissä olleet käsityöt tässä viime aikoina, eli oikeastaan kesätauko on edelleen jatkunut. Mutta nyt kun on vauhtiin päästy, niin ehkäpä saan taas pidettyä käsissä aina jotain telkkaria katsellessa. 

Nämä sinivalkoiset lapaset olivat ensimmäiset kesän jälkeen neulomani. Tavoite neuloa vanhoja lankoja pois ei tietenkään toteutunut taaskaan, kun kaupassa oli tarjouksessa kolme Nalle-kerää kympillä. Farkkusininen-valkoinen-pinkki-yhdistelmä miellytti kovasti silmää, joten kolme uutta kerää lähti mukaani, vaikka sopivaa ohjetta ei ollut tiedossa. 

Sopiva malli löytyi "Käsineitä kesästä talveen" -kirjasta. Nappasin kirjan talvimalleista Martan, joka on alkuperäisen ohjeen mukaan tehtynä sellainen "kännykkälapanen" eli siinä on huppu, jonka saa sormien päältä pois. Tein näistä ihan peruslapaset eli hyödynsin ohjeesta vain kuvion. Ilokseni totesin, että kun neulon puikoilla nro 3 Novitan Nalle-lankaa, voin käyttää kirjan ohjeita ihan sellaisenaan eli ainakin tällä mallilla lapasesta tuli suoraan mallin mitoilla sopivan kokoinen. 

Kommentit