Meikkilaukkuja pukin konttiin

Ihan aluksi pahoittelut hiljaisuudesta blogin puolella. Se ei ole ollut todellakaan tarkoituksellista, on vain ollut liian paljon kaikenlaista tekemistä. Toisaalta ei myöskään ole tapahtunut mitään kirjoittamisen arvoista. Kisut ovat yhtä ihania kuin ennenkin. Nyt on siirrytty jo selvästi talvikauteen ja kisut - Tupsukin - käyvät ulkona vain pikaisesti kääntymässä. Sisällä sitten enimmäkseen nukutaan - on siis akkujen latauksen aika. 

Mutta sitten varsinaiseen asiaan, eli tuoreisiin ompelutekeleisiini.

Löysin juuri loman alla Pinterestistä erittäin kätevän meikkilaukkupussukan ohjeen (ohje on Youtubessa, mutta en valitettavasti löytänyt sitä nyt, että olisin linkannut tänne). Perusohje on todella helppo ja pussukka valmistuu lähes itsestään, tuntuu, että kankaiden valintaan ja leikkaamiseen kuluu isoin osa ajasta. 

Tuunasin perusohjetta heti ensimmäisen koepussukan jälkeen sen verran, että lisäsin vuorikankaaseen taskut ja ulkopuolelle vetoketjun päihin pussukan käyttöä helpottavat "vetimet". Yhteen yksilöön pidensin päiden vetimet yhtenäiseksi hihnaksi koko laukun yli. Siitä tuli hyvä kantokahva pussukkaan, mutta en tiedä vielä, otanko sen yleisemmin käyttöön seuraavissa kappaleissa. 

Kuten arvata saattaa, näitä pussukoita löytyy tänä jouluna monesta lahjapaketista minun lähelläni... 

Tupsu heräsi päiväuniltaan, kun asettelin pussukat hyllylle hänen viereensä valokuvausta varten.

Keväällä kaukomailta tilaamani laminoitu kangas löysi vihdoin käyttötarkoituksen. 

Tämäkin kissakangas oli samassa lähetyksessä.
Reppukurssilla tein tästä kankaasta repun. Kangasta jäi yli sopivasti pussukan verran, joten lahjaksi menevän repun sisään sujahtaa tämäkin. 

"Kuinka sinä kehtasitkaan häiritä uniani?"

Myös rahin päälliskangasta jäi juuri sopiva pala (42 x 35 cm) pussukkaan. 

Tähän kokeilin kahvaksi koko pussukan yli menevää hihnaa. Saattaa olla toimiva käytännössä tai sitten ei... 


Muutama kissakuosinen, punainen tai vihreä, olisi vielä tarkoitus ommella ennen joulua.

Vuori on valkoista ulkoilukangasta eli kestää kosteutta ainakin jonkin verran. Useimmissa on vuorin ja päällisen välissä myös ohutta vanua antamassa vielä ripauksen lisää ryhtiä. Taskuja on molemmilla sivuilla. 


Tässä pussukassa vuori on kernikangasta, ja sisältä löytyy muista poiketen ompelutarvikkeita!

Toistaiseksi jokainen pussukka on uniikki kappaleensa, edes nämä kaksi punaista eivät ole identtisiä. Toisessa on taskut ja tampit, toisessa ei.

Pussukat täyttyvät mm. BodyShopin tuotteilla.


Erärepusta tulikin käsityöreppu, koska sain vihjeen, että lahjansaaja voisi olla kiinnostunut käsitöistä... 

Ja katsos, miten ihanan kirjan löysin lisättäväksi reppuun! 
Ajatelkaas, että jouluaatto on jo viikon päästä! Oikein ihanaa joulunalusviikkoa siksi kaikille - ja myös hyvää joulua, mikäli en enää ehdi koneen äärelle sitä ennen.

Meidän joulukuviot ovat samat kuin viime vuonna eli tiedossa on ainakin automatkoja. Lunta ja pientä pakkasta toivoisin, mutta saas nähdä, miten käy.

Kommentit