Loistavat niityt -sukat

Olin ostanut Tiina Kaarelan Puikkomaisterin sukkakirjan jo kauan sitten, mutta en vain ollut saanut aikaiseksi neuloa kirjasta yhtäkään sukkamallia. Nyt sitten repäisin oikein kunnolla ja neuloin nämä yli polven ulottuvat Loistavat niityt -sukat. Niihin sain mainiosti käytettyä lukuisia langantähteitä, jotka ovat peräisin eräästä syksyisestä projektista. Tuo syksyinen projekti on jo valmistunut, mutta on menossa lahjaksi ja siten odottelee vielä julkituloa.

Nämä tähteeksi jääneet langat ovat kaikki puuvillalankoja, ja useaakin eri merkkiä. Joukosta löytyy mm. Stina 8/8:a, Cataniaa ja Dropsin Cotton Lightia. Osa langoista oli ohuempia, osa paksumpia, mutta kaikki kuitenkin ohjeen omaa lankaa selvästi paksumpia. En kuitenkaan jaksanut alkaa säätää ohjetta pienemmälle silmukkamäärälle, vaan neuloin juuri ohjeen mukaisesti.

Omat jalkani ovat paksummat kuin ohjeessa mainitut mitat, joten koko osui lankojen paksuudesta huolimatta melko lailla nappiin. Ja sukkien saajan jalat ovat vielä pikkuisen omiani paksummat, joten niihin sukat istunevat jo lähes täydellisesti. Ja sukat tulevat sohvaoleskelukäyttöön sisätiloihin, joten pieni väljyys ei haittaa, kun ei tarvitse pelätä niiden valumista kadulla liikkuessa.

Kaunis ja värikäs malli, jota oli hauska neuloa, mutta nyt taas ihan mielelläni neulon pienempiä ja nopeampia perussukkia ja -lapasia.

Kuten kuvista näkyy, muutamassa kohdassa käytin hierman eri värejä sukissa, jotta sain tähdelankani riittämään paremmin. Kommentit