Eläintarhapeitto pienelle pojalle

Tämä virkattu peitto oli viime syksyn isoin urakkani. Halusin virkata jonkin kivan peiton lähipiiriin tulossa olleelle vauvalle ja innostuin heti, kun tämä malli tuli vastaan. Ohjeen ostin Ravelrystä

Tämä oli juuri sopiva virkkausprojekti minulle, jonka kärsivällisyys ei riitä samanlaisten ruutujen virkkaamiseen. Tässä jokainen ruutu oli mukavasti erilainen, joten työ edistyi kuin itsestään. Ihan kaikki eläimet eivät ole helposti tunnistettavissa lopputuloksesta, mutta eipä sillä liene niin väliä. 

Peitto valmistui loppujen lopuksi melko nopeasti, ja monta kuukautta ennen kuin peiton käyttäjä putkahti maailmaan. Mutta nyt on vihdoin peitto saatu toimitettua parin viikon ikäiselle tuoreelle käyttäjälleen. 

Samaan aikaan, kun hankin tämän ohjeen Ravelrystä, ostin sieltä myös kissapeiton ohjeen, joka oli tarkoitus tehdä lahjaksi eräälle toiselle vauvelille. Ostin sitä peittoa varten lankojakin jopa pari eri satsia, kun ekoilla homma ei oikein lähtenyt liikkeelle. En tiedä, mikä ohjeessa oikein tökkii, mutta en saanut tuosta peitosta koskaan yhtä palaa enempää tehtyä. Ehkä minun vain pitää vielä kerran kokeilla, mutta kynnys kolmannen kerran aloittamiseen on noussut jo aika korkealle. 

Nämä peitot ovat myös syy suureen määrään erivärisiä jämälankoja, joita nyt yritän kuluttaa muihin projekteihin, että pääsisin ostamaan uusiakin. 

Peitossa on kaikkiaan 30 ruutua, ja siten 30 erilaista eläintä. 

Irtopalaversio. Tunnistatko kaikki eläimet? 

Tietenkin mukana on myös kissa.


Koska peiton taustapuolella oli paljon lankojen päättelyjä ja se näytti muutenkin hieman sotkuiselta, ompelin taustaksi teemaan sopivaa kangasta. Väliin laitoin muhkuroita tasaamaan ohuen vanun. 

Kommentit