Sporttivyölaukku

Sana vyölaukku tuo ensimmäisenä mieleeni melkoiset vyötärökauhistukset jostain muutaman vuosikymmenen takaa, ennen kännyköiden aikakautta. Vyölaukkuhan oli ihan kaikista kätevin väline, mutta eivät ne mitään silmäniloja todellakaan olleet. 

Nyt vyölaukut ovat tulleet ainakin jossain määrin takaisin, ja vaikka valikoimissa on joitain ihan tyylikkäitäkin yksilöitä, useimmat tuovat mieleen noita vanhoja flashbackeja. Eli ei kiitos. 

Halusin kuitenkin lenkkeilyyn sopivan vyölaukun, johon saan sujautettua puhelimen ja kodinavaimet. Niinpä päädyin tekemään sellaisen itse. Kevään hellejakson aikana ompelukone ei houkutellut yhtään, mutta heti ensimmäisen sadeillan sattuessa surautin tämän sporttivyölaukun valmiiksi. 

Kissakangasosio saattaa näyttää tutulta joidenkin lukijoiden silmään: samasta kankaasta ja silloinkin keltaisella vetoketjulla tein noin vuosi sitten pienen pussukan. Tässä vyölaukussa kangasta on vahvistettu ohuella tukikankaalla. Mustavalkoraitainen kangas on trikoota, minkä ansiosta tässä vyölaukussa ei ole mitään kiinnityssysteemejä. Laukku siis sujautetaan vyötärölle/lantiolle, ja koska se on noin littana, kätkeytyy se - niin halutessaan - paidan alle melko huomaamattomasti. 


Mallinallen vyötärö on liian paksu, joten sen pää saa nyt mallata minun lantiotani. Kommentit