Keinutuolin pehmuste

Meillä on ollut keinutuoli jo useamman vuoden, mutta tähän asti se on joutunut olemaan ilman mitään pehmustetta, kun en ole keksinyt siihen sopivaa. Mietinnässä on olleet lampaantaljat ja erilaiset ommellut pehmusteet, mutta mikään niistä ei ole tuntunut juuri oikealta. 

Sitten vihdoin osui kirjastossa käsityölehtiä selatessa kohdalle Kauneimmat käsityöt -lehden numero 4/2017. Siinä oli värikkään virkatun maton ohje. Sivuutin ohjeen ensin kiinnittämättä siihen paljonkaan huomiota, mutta lainasin lehden kotiin jonkun muun ohjeen takia. Kun kotona sitten selailin lehteä uudemman kerran, alkoi tuo matto-ohje kiinnostaa. Matolle ei kuitenkaan ollut paikkaa, mutta silmäni osuivat keinutuoliin ja siitä se ajatus sitten lähti. 

Ohjeen mukaisesti tehdessä matto virkattaisiin nelinkertaisella puuvillalangalla. Minä halusin kuitenkin virkata sen ontelukuteesta. Ihan samoja värejä ei tällöin ollut tarjolla, ja siksi minun matossani värit eivät ole ihan yhtä pastillisia. Jouduin myös kaventamaan ja pidentämään ohjetta keinutuolin muotojen takia. 

Nyt on siis keinutuolilla oma mattonsa pehmusteena. Saas nähdä, miten tämä kestää käyttöä.  Istuinosa on jo muutaman pidemmän istumissession tuloksena hieman venynyt, mutta toivottavasti matto kestäisi kuitenkin jollain lailla kuosissaan. 

Kuvioinnista huolimatta tämä valmistui yllättävän nopeasti eli noin viikossa. Olin (henkisesti) varautunut huomattavasti pidempään aikaan. 

Lehden kuvassa alkuperäisen ohjeen matto.

Jos jotain korjaisin, niin tuon yläosan värien laimeuden eli siellä on liikaa valkoista. 

Taustapuolella erottuu lankojen kuljetukset, mutta eivät liian pahasti kuitenkaan. Keinutuolin alla oleva valkoinen matto ei enää oikein soinnu luonnonvalkoista sisältävään pehmusteeseen, joten sen tilalle on tehtävä jollain aikataululla uusi. 


Kommentit