Ruskasukat

Luonto on tällä hetkellä todella kaunis, kun puut ja pensaat loistavat keltaisena, punaisena ja oranssina, vihreän ja ruskean höystämänä. Niin tuttua meille suomalaisille, ettemme oikein edes välttämättä osaa arvostaa sitä. 

Meillä on töissä parhaillaan vieraita vierailta mailta, muun muassa Englannista, ja kun seuraan vierestä heidän ihasteluaan näitä ruskan värejä kohtaan, näen ne itsekin vähän eri silmin. Kuulemma Englannissa lehdet vain muuttuvat ruskeiksi, ennen kuin tippuvat pois. Tällaista samanlaista väriloistoa ei siellä ole. Kiitos siis vaahteroille ja muille, joiden lehdistä paljastuu upeita värejä lehtivihreän poistuttua. 

Ruskan innoittamana ja vielä sopivan ohjeen löydettyäni neuloin nämä ruskasukat. Ohje on Parhaat sukat & lapaset - lehdestä. Ohjesukkien kuva löytyy heti lehden kannesta ja on lehden ensimmäinen ohje. En kuitenkaan tehnyt omista sukistani polvipituisia, vaan aloitin varret ohjeen riviltä 65, jolloin silmukkamäärä oli 58. 

Myöskin ohjeesta poiketen tein nämä vain kahdella langalla: Novitan 7-veljeksen ruskealla ja Auroralla (väri sol). Olin ostanut Aurora-kerän jo keväällä ja silloin tietenkin keltaisen sävyinen kerä toi mieleen keväiset kukat. Säiden äkisti lämmittyä jäi kerä silloin neulomatta ja nyt syksyn tullen se taas muistutti ruskan sävyjä. 

Sävyjensä puolesta se sopikin tähän malliin varsin hyvin, mutta koska sukan kuvio on varsin yksityiskohtainen, tuli kirjavalla langalla lopputuloksesta aika sekava, varsinkin pienempien kuvioiden kohdalla. Isommat lehtikuviot erottuvat, mutta pienemmät eivät niinkään. Kiva väriyhdistelmä joka tapauksessa nämä kaksi kerää. 

Sukan pituudesta karsin ihan siksi, että pitempivartiset sukat tuppaa valumaan. Mikähän niihin olisi se taikajuttu, että ne saisi pysymään ylhäällä? 


Miiru suostuu poseeraamaan sukkien kanssa juuri ja juuri, jos sukat eivät vain yhtään kosketa häntä. 



Ja tältä se ruska näyttää lenkkipolun varrrella. 

Kommentit