Helmineulelapaset

Vihreästä pitävä kummityttöni kaipaili uusia lapasia, tai niin ainakin hänen äitinsä kertoi. Ja mikäänhän ei ole kivempaa kuin neuloa lapaset tilauksen mukaan. Sopivan ohjeen löytäminen sen sijaan tiesi vähän päänvaivaa. 

Sukat & neuleet -lehdessä silmiäni oli jo kauan miellyttänyt ohjeen nro 10 helmineulelapaset. Lehden lapaset on neulottu talvisin värein, valkoisella ja vaaleansinisellä. Päätin tehdä nämä vihreävalkoiset samalla ohjeella, sittenhän sen näkisi, miten väriyhdistelmä toimii. Minulla olisi ollut vihreän seuraksi myös reipasta oranssia, jota hetkisen aikaa harkitsin valkoisen tilalle. Siitä olisi tullut melkoisen räikeä, oikea 70-lukulainen, luultavasti liian räikeät lapasten vastaanottajalle. Niinpä hylkäsin sen ajatuksen, toistaiseksi. Ehkä toteutan sellaiset itselleni joskus. 

Lapasten jännä kuviopinta syntyy rikotulla helmineuleella todella helposti. Eli kiva ja nopea malli tehdä. Tällä väriyhdistelmällä lopputulos tuo minulle mieleen lohikäärmeen, jotenkin. :) 


Tupsu tekee lapasille kestotestiä. 



Kommentit

  1. Onpa kyllä tosiaan kivannäköistä tuo helmineule! Kelpais vaikka mullekin. :D Lapasia (ja villasukkia) tosin löytyy omastakin takaa jo monet tulevien vuosienkin tarpeisiin, kun nyt jo edesmennyt mummoni (tai oikeastaan meillä sanotaan, että isu) oli ahkera kutoja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?