Jumppapaidat

Muutama viikko sitten kävi niin surullisesti, että minun oli hyvästeltävä monta vuotta uskollisesti palvellut jumppapuseroni. Jokaiselta sellainen varmasti löytyy, yksi suosikkipaita, jota aina mieluiten käyttää. Olin tätä jumppapaitaa käyttänyt sen verran ahkerasti, että se lopulta alkoi haista ikävän pinttyneeltä. Kun se oli minulla viimeisen kerran jumpassa päällä, oli oloni jo melko epämukava sen hajusta johtuen. 

Ei siis auttanut muu kuin hyvästellä se. Sitä ennen kuitenkin leikkasin sen osat irti toisistaan ja piirsin niistä kaavat. Kangaspinoissani oli jo pitkään odotellut turkoosikuvioinen trikookangas sopivaa jumppapuseron ohjetta - tähän asti turhaan. Nyt se pääsi ensimmäiseksi koekaniiniksi uusille kaavoille. Lopputulos yllätti minut hyvinkin positiivisesti. 

Puseron malli on löysä, joten ei tarvitse jumppasalin peilistä tuijotella vatsamakkaroitaan. Alareunan resori kokoaa helman nippuun niin, että paita pysyy paikallaan jumpatessa milloin missäkin asennossa. Kaula-aukko jäi tässä ensimmäisessä tekeleessä hieman liian avaraksi, mikä ei tosin haittaa jumpissa, joissa pysytellään pystyasennossa. 


Ensimmäinen tekele. 

Ensimmäisen onnistuttua ihan kohtalaisesti suuntasin nopeasti uudestaan Eurokankaan palalaareille ja löysin sieltä lilasävyisiä kankaita, jollaisia toivoinkin löytäväni. Raidallisesta tein jo toisen jumppapuseron, toinen kangas odottaa vielä työstämistä. Tätä kakkosversiota tuunailin hihansuiden ja kaula-aukon vinonauhalla. Ne osat paidasta eivät kestä tarkempaa tarkastelua, mutta käyttöön tämäkin pusero on tullut ja toimii varsin hyvin. Kaula-aukkokin on nyt sopivasti pienempi, niin ei paljasta liikaa etukumarissa asennoissa. 


Tekele nro 2


Tämä kangas odottaa vielä puseroksi muuttumistaan.

Kommentit