Pinkit pitsisukat

Tässä sukkamallissa ihastuin ennen kaikkea sen kantapäähän, tai siihen, miten takana kulkeva palmikko avautuu kantapääksi. Kuva siitä jäi mieleeni kummittelemaan ohjeen nähtyäni, mutta koska en toteuttanut sitä samantien, ehdin välillä jo hukata koko ohjeen - tai en yhtään muistanut, missä olin sen nähnyt. Turhaan etsin sitä Pinterestistä ja ties mistä, kun joskus olisin sellaisen kantapään halunnut neuloa. 

Mikä onnenpäivä se olikaan, kun ohje tuli vastaan Ihanat villasukat -lehdessä, joka minulla oli itselläni kotona. Sukat kulkevat Vanamosukkien nimellä tuossa lehdessä. Neuloin nämä pinkistä Nalle-langasta. Sukkiin tuli melkoinen määrä virheitä varsinkin kärkiosaan. Kärjen virheistä en voi syyttää ohjetta, mutta muuten siinä oli kyllä parantamisen varaa. 

Jotta etupuolen palmikkoon saa rei'än, osa kerroksista on neulottava edestakaisneuleena. Mikäs siinä, mutta tätä ei ollut huomioitu mallin ruutupiirroksissa, joten jos sitä olisi noudattanut tarkasti, en olisi saanut näitä koskaan valmiiksi. Muokkasin ohjetta niin, että nurjat kerrokset olivat aina ilman mitään langannostoja tai muita kiemuroita. Niin se ehkä oli tarkoitettukin tehdä, mutta en vain saanut ohjeesta sellaista selkeästi irti. 



Tämä taustapalmikko ja sen avautuminen kantapääksi oli minusta parasta tässä ohjeessa. Se vain hieman hukkuu tämän sukan muihin pitseihin, joita on todella runsaasti. Suunnitelmissani on neuloa yleisilmeeltään rauhallisempi ja selkeämpi sukka, jossa tämä taustapalmikko saa olla pääosassa.


Kommentit