Kilpikonna afrikankukista

Kun olin saanut afrikankukista virkkaamani peiton valmiiksi, oli minulla vielä intoa noiden kukkasten suhteen ja niinpä päätin tehdä tämän kilpikonnan. Lopputulos on ihan hauska, mutta voin todeta, että juuri nyt olen päälakeani myöten täynnä afrikankukkia. Mikä on kyllä harmi, sillä se on todella nätti malli, ja netti on pullollaan kaikkia ihania juttuja, mitä niistä voisi tehdä: kaikenmoisia eläimiä, kasseja, tyynynpäällisiä jne. No, ehkä pienen tauon jälkeen jaksan taas palata näiden pariin. Tämä kun on mainio malli myös käyttää jämälankoja. 

Tämänkin kilpikonnan langat olivat aluksi jämälankoja, mutta ruskea loppui kesken, joten jouduin ostamaan uuden kerän, enkä löytänyt lähikaupasta samaa sävyä. Siksi kilpparin kilvessä ruskea on harmaampaa sävyä, ja pää, jalat ja röyhelö sitten toista ruskeaa. 

Tein kilpikonnan Ravelrystä ostamani ohjeen perusteella. Ohjetta täytyy kyllä kehua, se oli hyvin yksityiskohtainen ja joka vaiheesta oli runsaasti kuvia. Jos olisin alkanut tehdä tämän ilman ohjetta, olisin aloittanut selkäkappaleen keskeltä ja liittänyt palat siihen yksi kerrallaan. Ohjeessa toteutus aloitettiin kilpikonnan peräpäästä ja palat liitettiin toisiinsa sitä mukaa kuin ne valmistuivat (viimeinen kerros virkattiin edellisiin paloihin kiinni). 

Aloittaessani aikomus oli antaa kilpikonna lahjaksi samaan paikkaan, mihin peittokin meni, mutta en ollut lopputulokseen niin tyytyväinen, että olisin kehdannut antaa eteenpäin, joten tämä jäi nyt ihan omaksi iloksi. 





Kilpikonnan alapuoli. Viimeiseen palaan takajalassa piti käyttää vanhempaa ruskeaa, koska toinen ruskea loppui. 

Kommentit