Miirun makrameevaltaistuin

Tiedättehän varmaan Wish-verkkokaupan? Aina välillä somessa tulee vastaan mainoskuvia sen tuotteista. Ja siellä näyttää olevan myynnissä ihan mitä vain, paljon kaikenlaista turhaketta, mutta myös paljon hyviä ideoita antavia juttuja. 

Yksi idean antanut oli kuva telttamaisesta riipputuolista kissoille. Ensin ajattelin ommella vastaavanlaisen teltan, mutta päässäni oli myös jonkin aikaa muhinut halu kokeilla makrameeta. Niinpä päätin yhdistää nämä kaksi ajatusta ja kokeilla tehdä riipputuolin kissoille makrameetekniikalla. Googlaillen löysin monia malleja vastaavista tekeleistä, ja löysinpä yhden YouTube-videonkin, jonka piti olla aloittelijalle sopiva ohje. 

No, ei aivan ollut. Ensinnäkin kun solmuja ei tunne yhtään ennestään, ei niiden tekoa tuosta videosta tosiaankaan oppinut, vaan piti hakea paremmat ohjeet muualta. Ja sitten kun pääsin vihdoin vauhtiin ohjeen kanssa, narun pituus loppui kesken. Kommenteista - muiden katsojien, ei videontekijän - kävi sitten ilmi, että muut olivat törmänneet samaan ongelmaan ja narut piti katkoa tuplapituisiksi, jolloin kaksinkerroin taitettu pituus vastasi videossa leikattavaksi ohjeistettua pituutta. 

Kun tuo selvisi, olin jo ihan kyllästynyt koko ohjeeseen eikä sen mallikaan enää varsinaisesti miellyttänyt. Olin myös harjoitellut sitä valkoisella langalla, joka myöskin alko kyllästyttää. Niinpä kävin ostamassa lisää lankaa päätyen vaihteeksi beigeen ja tein oman mallini mukaisen, yhdistellen palasia sieltä täältä netistä/Pinterestistä löytämistäni malleista. Varmuuden vuoksi leikkasin narut (32 kpl) kuuden metrin mittaisiksi ja nyt se riittikin hyvin. Luultavasti viisi metriä olisi ollut ihanteellisin pituus tähän kokoon. 

Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen, varsinkin näin ihan ensimmäiseksi makrameetyöksi. Enää pitäisi saada kissa kiinnostumaan siitä. Toistaiseksi istuin ei ole kiinnostanut Miirua tippaakaan, mutta ajattelin odotella kärsivällisesti kesän yli, jolloin sisätiloissa viihdytään enemmän. Vielä keinulle ei ole löytynyt myöskään sopivaa paikkaa. Ulkona se oli siis ihan vain kuvauksia varten, ei muuten. 

Ai niin, lanka on Lankavan Paulina-punoskudetta. Tähän riitti mainiosti yksi rulla sitä, ja narua jäi vielä reilusti ylikin (ja olisi jäänyt enemmän, jos olisin käyttänyt viiden metrin mittaisia pätkiä). 





Joo ei kiinnosta. 

Kommentit