Makramee-kappaverho

Ompelustudiossani, joka samalla on myös vierasmaja, on yhdellä seinustalla kolme pientä ikkunaa, jotka ovat odotelleet verhoratkaisua jo aika kauan. Verhotankokin on ollut valmiina, mutta en vain ollut saanut aikaiseksi ommella siihen mitään verhoa. Niinhän se vanha sanontakin jo toteaa, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä... ei ompeluakaan harrastava saa verhoa aikaiseksi. Verhoja on jotenkin niin turhauttavan tylsää ommella, pelkkää suoraa saumaa. :) 

Tässä kesällä nyt vihdoin sain ajatuksen verhoratkaisuksi: makrameekappa. Seuraavaksi piti päättää väri. Minulla oli Paulina-punoskudetta pinkki, keltainen, vihreä ja petrooli kerä. Harkitsin moniväristäkin vaihtoehtoa, mutta päädyin lopulta petrooliin, koska tämän tilan muista tekstiileistä (verhot, päiväpeitot) löytyi ripaus samaa väriä. 

Kun väri oli valittu, leikkasin narusta muistaakseni viiden metrin pätkiä ja aloin solmeilla. Pinterest on pullollaan kaikkia ihania malleja myös kappaverhoihin ja aloitinkin tiheämmillä solmuilla. Totesin kuitenkin, että verhosta oli tulossa liian synkkä ja tumma, eikä myöskään yksi kerä olisi riittänyt kuin korkeintaan kolmasosaan kapan pituudesta. Joten tämä harvempi verkkomainen malli (on sillä varmaan joku nimikin, mutta en tiedä, kun en ole makrameeasiantuntija) alkoi miellyttää silmääni ja niinpä päädyin tekemään koko kapan sillä. 

Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Narut olisivat voineet olla vähän pidemmät, niin olisin voinut jatkaa solmuja vielä pari kerrosta, nyt korkeus riitti juuri ja juuri ikkunoiden yli. Väri osui aivan nappiin, verho tuo mukavasti ilmettä tälle aiemmin täysin valjulle seinälle. Yritän muistaa esitellä ympäröivät verhot ja päiväpeitot joskus myöhemmin, niin näette, miten tämä sointuu niihin. 

Lopputulos. Vierasmajaan ei yleensä ole kissoilla asiaa, mutta aina välillä hellyn ja ne päsevät sinne tutkimaan paikkoja. 

Tältä se näytti ennen verhoa.

Tässä vaiheessa en vielä tiennyt, mikä tulee olemaan lopputulos.

Alun hahmotelmia.

Alkoi tuntua liian tiheältä tuo alkupään solmeilu, joten purin ne pois. 


Lopputulos ennen vihoviimeistä kerrosta ja narujen tasaamista.
 

Kommentit