Kassikissan lauantai

Syksy on saapunut ihan toden teolla. Sataa ja tuulee ja on koleaa. Ainakin tänään. Huomenna pitäisi auringon taas pilkottaa, ja ensi viikolle lupaillaan aurinkoista ja jopa 17 astetta lämmintä. Se kelpaisi kyllä. 

Mutta ei syksyn saapuminen pelkkää ikävää tuo tullessaan. Ainakin saan nauttia enemmän kissojen seurasta, tai siitä ilosta, että löydän ne milloin mistäkin nukkumasta. Onpa Tupsukin ollut jo kaksi yötä sisällä nukkumassa, ei tosin peräkkäisiä, joten ihan vielä se ei ole tullut tavaksi. 

Korona-ajasta huolimatta ilmottauduin parille iltakurssille: öljyvärimaalausta ja japanin kieltä. Aika näyttää, tarvitseeko niissä(kin) siirtyä etämoodiin, mutta ainakin toistaiseksi lähiopetusmoodilla mennään. Maalauskurssi on maanantai-iltaisin ja odotan siltä sellaista muun unohtamista, rentoutumista ja toki uuden oppimistakin. Taiteellisella, tai epätaiteellisella, lopputuloksella ei ole väliä, pääasia on nauttia tekemisestä. Ja on ihan virkistävää välillä käydä jossain, työt kun jatkuvat edelleen etänä. 

Kassikissa-Miiru viettää tätä sateista syyslauantaita kassin päällä nukkuen. Luulisi mukavampiakin paikkoja löytyvän (kuten vaikkapa oma valtaistuin), mutta kasseissa on sitä jotain, mikä vetoaa Miiruun. 
Minä sen sijaan taidan uppoutua käsitöihin. Sekin on syksyn hyvä puoli: kun aurinko ja lämpö ei houkuttele ulos, voi hyvillä mielin tehdä käsitöitä. 

Mukavaa lauantaita - ja viikonloppua - kaikille!


 

Kommentit