Revontulisukat

Villasukkaviikon päättävät revontulisukat. Ohje löytyi Kauneimmat käsityöt 5/2018 -lehdestä. Nämä on neulottu Novitan 7 veljestä -langoilla, mustalla ja Raitaa. Tällä Raidalla (jonka nimeä en tiedä ja jota ei enää ole myynnissä) kuviosta ei tullut kovinkaan revontulinen, koska vihreää on valmiissa tuloksessa hyvin vähän. 

Ensimmäinen ajatus ohjeen/mallin nähdessäni oli tehdä nämä sillä raidallisella vihreällä Nalle-langalla, jolla neuloin edelliset eli vihreäraitaiset sukat. Ohje oli kuitenkin 7 veljestä -langalle ja minulla oli joutavana tuo raitakerä, joten päätin kokeilla tehdä siitä. Kuvissa lopputulos näyttää ihan kivalle, tekovaiheessa kauhistelin, miten rumat näistä oli tulossa. 

Malli on sen verran mukava, että haluan vielä kokeilla, millaiselta se näyttää, jos tekee vihreämmästä langasta, joten sovitan ohjeen vielä Nalle-langallekin. Novitan 7 Veljestä Raita-valikoimista löytyy nykyisin vihreäsävyinen Pohjoistuuli. Siitäkin saisi varmasti näistä kivannäköiset, vaan kun en nyt voi/viitsi ostaa uusia lankoja. 




Lehden mallissa raitalanka oli punasävyistä. 

Tähän tosiaan päättyy sukkien esittely toistaiseksi. Uusia on jo työn alla ja kirjastosta lainasin Suuren sukkakirjan ja Suuren lapaskirjan, joten ainakaan mallit eivät lopu kesken. 



Kommentit