Jäätelökassi

Tämä kassi ei onnistunut ihan suunnitelmien mukaisesti, mutta tulkoon nyt esitellyksi prototyyppinä. Halusin tehdä eristetyn kassin, jolla voisin kuljettaa kaupasta polkupyörällä tuuttilaatikoita. Lähtökohtana oli, että kassin sisään pitäisi mahtua kaksi jäätelölaatikkoa ja että kassi itse mahtuisi polkupyörän sivulaukkuun. 

Nämä tavoitteet kyllä saavutin, mutta nippa nappa. Koska en tehnyt kassiin erillisiä sivu- enkä pohjakappaleita, pohjaan ompelemani kulmat söikin leveyttä enemmän kuin suunnitteluvaiheessa tajusin. Niinpä kassista tuli aiottua kapeampi ja kaksi jätskilaatikkoa mahtuu vain hieman ahtamalla sisälle. Yksi laatikko menee kyllä ihan ok. 

Toinen kakkosversioon paranneltavaksi asiaksi jäi yläosa ja kassin sulkemismekanismi. Narut toimivat kyllä ideana ihan hyvin, mutta koska eristekangas yltää lähes ylös asti, ei kassin suu rypisty niin helposti eikä niin tiiviiksi kuin kuuluisi. Alunperin suunnittelin laittavani ylös vetoketjun, mutta jonkinlainen laiskuus iski ja myöskin ajattelin, että naruilla kassin saisi tiiviimmin kiinni. 

No, kesä ja parhaat jätskikelit menivät jo, ja myös tuo pingviinikangas loppui, joten tämän kakkosversio tullee työn alle vasta joskus ensi kesänä. 


Jätskilaatikot mahtuvat just ja just.

Koska eristekangasta on kassissa liian ylös asti, ei se oikein sulkeudu. 

 

Kommentit