Herra Hattarainen kerryttää talviturkkia ja -varastoa

Tupsu varautuu talveen kahdellakin tavalla: kasvattaa talviturkkia ja ihon alle rasvakerrosta. Uusi turkki on niin pehmoinen ja höytyväinen, että Tupsu on siitä saanut uuden lempinimensä Herra Hattarainen.  

Haastattelin Herra Hattaraista eräänä päivänä hänen lempipaikassaan terassin sohvalla. 

Hei Tupsu, mitä kuuluu? 
Kiitos, ihan hyvää. Aika rauhallista on tätä nykyä. Reviirikierros hoituu ihan rutiinilla, kun ei ole nyt hetkeen muita kissoja näkynyt. Eikä vikise hiiretkään nurkissa tai pensaissakaan, hoidettiin se puoli kuntoon Miirun kanssa yhteisvoimin. Täytyy myöntää, että Miiru on ehdottomasti kokoaan suurempi saalistaja. Meinaan välillä jäädä kakkoseksi, vaikka en sitä tietenkään sille ikinä myöntäisi. 


Joko odotat talven tuloa? 
No enpä tiedä. Olisi ihan kiva, jos tulisi lunta ja kunnolla pakkasta, kun tätä turkkiakin alkaa olla. Voisin sen pakkasilla sitten oikein pörhistää täyteen kukoistukseensa. Viime talvi oli sellainen ihan pliisu, ja etanat ovat ennustelleet aika samanlaista tällekin vuodelle.  

Ai etanat? Onko sinulla jotain luottoetanaa, jonka ennustuksia kannattaa kuunnella? 
Joo, Ellu Etana on aika taitava. Tapaan sen usein reviirikierroksellani ja se kertoo mulle monenlaisiakin asioita, muun muassa sääennusteita. Viime aikoina se on hyrissyt jostain pulaaripyörteestä, mutta kuulemma sen tuntosarvissa olisi aistittavissa jo vähän talvisempaakin. Ilmeisesti saadaan kuitenkin vielä jokusen viikon odottaa tätä kylmempää keliä. 



Sinulla näyttää olevan yksi viiksikarva vähän mutkalla. Mikä sen on taivuttanut? 
Ai huomasit? Törmäsin vähän sattumalta yhteen parturioravaan, Barberiin. Se sai minut suostuteltua kokeilemaan viiksien muotoilua, mutta lopetimme sen kokeilun tuon ensimmäisen viiksen jälkeen. Oravaparka ei oikein ymmärrä kissanviiksien tarkoitusta. 


Vai Barber-orava. Sinulla tuntuukin olevan paljon eläinystäviä.
No, enpä sanoisi niinkään. Ja Barber... sanotaanko nyt niin, ettei hän parturoi enää näillä kulmilla.



Onko vielä jotain, mitä haluaisit kertoa meille? 
Eipä taida olla. Johan tässä on turistu. Voisin nyt ryhtyä nokosille. 

Kiitos haastattelusta, Tupsu-herra-Hattarainen. Makoisia unia! 



Kommentit