Joulukalenterit 2020

En oikein tiedä, mitä tapahtui tänä syksynä, mutta jotenkin minulle kertyi joulukalentereja melkoinen määrä. Ensimmäiset hankin jo lokakuussa, ja marraskuun alkupuolella mietin jo hieman huolestuneena, kuinka moneen mahdan lopulta päätyä, kun kivoja kalentereita tuntui putkahtelevan vastaan koko ajan. No, onneksi hankintatahti rauhoittui ja lopputulema on yhdeksän kalenteria + yksi aiemmilta vuosilta esiin nostettu ihan vain sen kauneuden takia. 

Joten, saanen esitellä joulukalenterini vuosimallia 2020 näin joulukuun ensimmäisenä aamuna, kun en ole vielä avannut yhtäkään luukkua. Joulun jälkeen voin sitten (viimeistään) kertoa, mitä mieltä näistä olen. 

Viime vuonna minulla oli parikin kosmetiikkakalenteria: BodyShopin ja l'Occitanen. Molemmista suurin osa sisällöistä meni eteenpäin osana joululahjoja. En viitsinyt tehdä samaa tänä vuonna, ainakaan noiden tuotemerkkien kanssa, joten niistä en hankkinut uusia versioita. BodyShopin joulukalenterin sisältö oli ihan ok, mutta l'Occitanen oli melkoinen pettymys, tuntuu, että valtaosasta luukkuja tuli käsivoiteita. Joulukalenteri on mielestäni kosmetiikkayritykselle hyvä tilaisuus esitellä tuotevalikoimansa monipuolisuutta, mutta se ei toteutunut l'Occitanen kohdalla, ainakaan minun mielestäni.

Mutta se viime vuotisista. Nyt näihin tämän vuoden kalentereihin. 

Kosmetiikkakalentereissa päädyin Nivean kalenteriin, koska se vaikuttaisi sisältävän sellaisia tuotteita, jotka saan itsekin käytettyä: kasvonaamioita muun muassa. Kovin tarkkaan en viitsinyt sisältötietoja kuitenkaan lukea, sehän olisi pilannut yllätyksen. Tykkään myös kalenterin ulkonäöstä, se on melko kookas laatikko, jossa on luukkuja molemmin puolin. Ja pisteenä iin päällä taloa esittävän laatikon katolla kulkee Miirun näköinen kissa. 

Kuin Miiru

Näistä kolmesta seuraavasta kalenterista kaksi tarjoaa aidosti yllätyksiä. Miss Cutie Pie on kosmetiikkakalenteri, mutta en yhtään tiedä, mitä sen luukuista paljastuu. Luultavasti jotain sellaista, mitkä laitan taas joululahjoihin sisällytettynä eteenpäin, mutta tämän kalenterinhan ostin ennen kaikkea sen suloisen kansikuvan perusteella, kuten ehkä arvasitkin. 

Kuvassa keskellä oleva 'Christmas Around the World' on Gibsonin palapelikalenteri. Jaa, minkä Gibsonin? Kyseinen yritys oli ainakin minulle ennestään tuntematon, mutta googlailin, löytyisikö palapelijoulukalentereita valmiissa muodossa (olen usein tehnyt palapelistä joulukalenterin mm. kummilapsilleni) ja tämä tuli vastaan. Löytöhetkellä se oli nettikaupasta loppu, mikä oli tietysti pettymys, mutta annoin sinne kuitenkin sähköpostiosoitteeni siltä varalta, että tuotetta tulisi vielä saldoille. Ja kun tuli, tein tilauksen samantien, ja nyt kalenteri odottaa luukkujen avaamista tuossa hyllyn päällä. Sen sisältä pitäisi löytyä 22 pientä palapeliä, joista kukin esittelee jouluperinteitä eri puolilta maailmaa ja on jotenkin erikoisen muotoinen. Mielenkiinnolla siis odotan. 

Bailey's -kalenteri on suklaakalenteri. Luvassa siis herkullisia suupaloja, näin ainakin toivon. 

Teejoulukalenterit tuli hankittua ensin ja alunperin niiden pitikin olla ainoat joulukalenterini. Forsmanin teejoulukalenteri on itselleni uusi tuttavuus. Pukan joulukalenterista nautin jo viime vuonna ja odotan/toivon yhtä miellyttävää kokemusta tänä vuonna. Nordqvistin joulukalenteri on tänä vuonna Muumi-kuosissa, mutta sisältänee samoja, edellisvuosista tuttuja teelaatuja. 

Ylemmässä (alla olevista kahdesta) kuvassa keskimmäinen Cupid & Comet on kissojen joulukalenteri. En odota sen sisällölle suurta suosiota, mutta katsotaan, miten käy. Minulla on ollut Miirulle joulukalenteri kerran aiemmin, mutta sen sisältö ei maistunut Miirulle ollenkaan. Ne olivat sellaisia outoja nappuloita, jotain kissasuklaata olevinaan. Toivottavasti tässä olisi sisällä jotain muunlaisia nappuloita. 


Tämä seuraavakin on teejoulukalenteri, mutta jo parin vuoden takainen. Sen sisältö tuli käytettyä silloin, mutta toisin kuin noiden muiden teekalentereiden paketit, tämä pysyi hyvin kuosissaan koko käyttöaikansa läpi ja koska tämä on minusta todella kaunis, säästin sen silloin ja otin nyt taas esille, ihan vain koristeeksi. Tämä yritys, David's Tea, ei edelleenkään toimita tuotteitaan Pohjois-Amerikan ulkopuolelle eikä nyt (tietenkään) kukaan tuttuni liiku Amerikan mantereelta tänne Pohjolaan, joten ei tarvinnut edes harkita kyseisen kalenterin tämän vuotista versiota. Se olisi näköjään vihreän teen kalenteri, mikä olisi minulle aika täydellinen, koska pääasiassa juon vihreää teetä, mutta onneksi se on myös kallis ($65), ettei harmita jättää ostamatta. 




Vimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, on Weran työkalujoulukalenteri, jonka hankin miehelleni. Minähän en näistä mitään ymmärrä, mutta kuulemma tuo Wera on kunnollinen merkki ja sain mieheltä hyvin kirkkaan vihreää valoa tämän kalenterin hankinnalle. Paketin puolesta tämä on näistä meidän kalentereista selkeästi isoin, 56,5 cm leveä ja 45,5 cm korkea. Mielenkiinnolla odotan, mitä tästä paljastuu ja mitä mies niistä sitten tuumaa. Ainakin tässäkin on kansikuvan suunnittelija ymmärtänyt hyvän päälle ja lisännyt kuvaan myös kissan. 


Jännittävän ihanaa joulukuuta kaikille!

Kommentit