Makramee-joulukoristeita

Koska makramee on ainakin minulle ollut tämän vuoden käsityöuutuus, niin pitihän se kokeilla, miten se taipuisi myös joulukoristeisiin ja samalla joulukortteihin. Nämä pienet joulukuuset, ja alempaa löytyvät pari lumihiutaletta, on tehty Molla-kalalangalla. 18-säikeinen kalalanka osoittautui varsin hyväksi materiaaliksi tähän, siinä on juuri sopivaa pyöreyttä eikä se litisty solmuillessa. 

Ensimmäisen joulukuusen tein kokonaan ilman helmiä, mutta tilasin sitten pienen satsin erivärisiä pieniä helmiä Helmien talosta. Muuten ihan kiva idea, mutta kalalanka ei mahdu helmien rei'ästä, joten saadakseni helmet mukaan työhön olen kuljettanut mukana siimaa ja pujotellut helmet siihen. Lopputulos on ihan ok, mutta tehdessä on ärsyttävää, kun siimalla on ihan oma tahtonsa ja se sinkoilee mihin suuntaan tahansa. 

Kuten aina makrameetöissäni, kaikista tulee aina enemmän tai vähemmän erilaisia. Vaikka aluksi ajattelisinkin tekeväni tuoreimmasta samanlaisen kuin joku edellinen, niin matkan varrella mieli kuitenkin muuttuu ja päädyn kokeilemaan jotain erilaista. Mutta niinhän jokainen oikeakin kuusi on oma yksilönsä. 

Toistaiseksi joulukuusia on valmistunut kuusi kappaletta. Voi olla, että siihen se tällä erää jääkin.

Myös tähtihelmet ovat Helmien talosta.


Joulukortissa nämä ovat irrotettavina versioina ja makrameekuusen alta löytyy toinen joulukuusi, joten kortin saaja toivottavasti huomaa irrottaa kuusen kortista ja ripustaa vaikkapa joulukuuseen. 



Ennen joulukuusia kokeilin paria lumihiutalemallia makrameetekniikalla ja myöskin kalalangalla. Siinä vaiheessa totesin, että lopputulos ei ole vaivan arvoista, mutta ehkä näille pitäisi antaa vielä toinen mahdollisuus. Jotta sakaroiden viimeiset solmut pysyvät kiinni, pitää lumihiutaleet viimeistellä liimalla. 



Tämä on ylemmässä kuvassa vasemmalla oleva lumihiutale alkutekijöissään. Kalalangan kaverina oli paljettilankaa. 

 

Kommentit