Villasukkaviikko 2 - pinkit Gingham-sukat

Villasukkatehtailu sen kuin jatkuu. Tuotoksia on kertynyt esiteltäväksi sen verran paljon, että blogissa  on taas edessä villasukkainen viikko. Tämän viikon villasukat perustuvat kolmen eri kirjan (tai lehden) ohjeisiin: Lumi Karmitsan Muhkeat sukat, Jorid Linvikin Suuri Sukkakirja ja Novitan Sukkalehti. Tyytyväisenä voin todeta, että valtaosin olen käyttänyt näihin kaikkiin sukkiin minulla jo ennestään olleita lankoja eli olen saanut huvennettua lankavarastoani. Koska minulta ei yleensäkään löydy juuri samoja värejä kuin alkuperäisessä ohjeessa, olen valinnut värit käytettävien lankojen mukaan ja välillä päätynyt melko eksoottisiinkin yhdistelmiin. 

Nämä ensimmäiset eivät ole väriskaalan perusteella eksoottisemmasta päästä, vaan melko hillityn pinkit kahdella eri harmaalla höystettynä. Malli on Gingham, Lumi Karitsan Muhkeat sukat -kirjasta. Näillä väreillä en saanut sukkiin aikaan "aitoa gingham-vaikutelmaa" tai ehkä sen olisi saanut aikaan, jos olisi järjestellyt värit kuvioon hieman toisin. Ohjeessa sanotaan, että aidon vaikutelman aikaansaamiseksi "värin B tulee olla sävyltään tumman ja vaalean väliltä". Tässä tapauksessa se olisi siis kaiketi ollut tuo tumma pinkki, mutta minulla jotenkin "lipsahti" B-väriksi vaaleampi pinkki. 

No, vaikkei ehkä näytäkään ginghamilta, tuli näistä kivan pinkkiset. Tykkäsin ohjeesta muutenkin, joten saatanpa tehdä samalla mallilla, mutta eri väriyhdistelmällä vielä toisetkin sukat. Varren yläosassa oleva patenttineule oli itselleni uusi kokemus, mutta sekin sen verran mukava, että aion sitäkin soveltaa jatkossa joissain sukissa. Jos tekisi vaikka koko varren tuolla patenttineuleella? 



 Niin ja hei, hyvää itsenäisyyspäivää! 

Kommentit