Villasukkaviikon yksinäinen sirkussukka

Novitan sukkalehdessä oli upeita, värikkäitä sirkusaheisia sukkamalleja, kuten vaikkapa tämä Leijonankesyttäjä. Nämä sirkussukat taisivat olla pääasiallinen syy, että ylipäätään ostin lehden. 
Tämä oli myös hyvä malli hyödyntää jämälankoja, sillä kaikki muut värit vaaleanpunaista (väri: apila) lukuunottamatta minulta löytyi omasta takaa. 

Vaan miten sitten kävikään. Lannistuin jo leijonakuvion kohdalla, kun siinä joutui neulomaan kolmella värillä. Kahden värin kanssa neuloessa saan helposti siistiä jälkeä aikaan, mutta kolmas lanka tuo sitten mukanaan sotkun ja kiristelyn (myös hampaidenkiristelyn!). Kuva on tuosta kohtaa sopivan suttuinen, etteivät kireydet kovin selkeästi siinä näy, mutta neulontajälki ei tosiaankaan ole siinä kelvollista. Lisäksi kuvioon kuuluu kolmen neulotun värin lisäksi mustalla silmukoitavat silmät, kuono ja viikset. Kuten kuvasta huomaa, aloittelin kyllä tätäkin, mutta en saanut jatketuksi alkua pidemmälle. Silmukointi ei vain ole minun juttuni. 

Samasta syystä ilmapalloilta puuttuu narut, ja ilmapalloissa valoa osoittavat kohdat eivät ole valkoisella neulottuja. 

Alkuperäisessä ohjeessa sukan kärkeen kirjotaan jälkikäteen jonglööriapinat. Välttyäkseni siltä neuloin kärkeen sen sijaan samanlaiset pallokuviot kuin varressa on vihreällä pohjalla. 

Sinnittelin sukan ensimmäisen kappaleen valmiiksi, melkein lannistuen niin pahasti, että ei tehnyt mieli neuloa enää mitään. Jotta en olisi menettänyt neulontaintoani ihan kokonaan, päätin jättää tämän parin neulomatta ja siirryin sen sijaan ihan muihin sukkiin. Kaikki tämän sukkaviikon sukat onkin neulottu tämän epäonnisen kokeilun jälkeen. 


 

Kommentit