Graafisia kuvioita sukissa ja raitalankasukat

Näiden sukkien ohje löytyi Ihana villasukat -lehdestä Graafikon lepotauko -nimellä. Lehdessä sukkia kuvaillaan seuraavasti: "Rosoinen raidoitus ja värien kirjo luovat sukkiin räsymattomaista tunnelmaa". Ehkä niinkin, mutta ennen kaikkea nämä olivat taas hyvä kohde eri jämälankojen käyttöön. 

Sukan varressa on valkoisen kaverina käytetty Novitan Raita-lankaa, joista pelkästään neulotut sukat löytyvät alemmasta kuvasta. Kärjessä vaaleanpuna-kelta-oranssi-osuus on myös moniväristä lankaa. Jotain Novitan 7 veljestä -lankaa sekin on, mutta niin vanha keränloppu, ettei enää löydy valikoimista enkä muista, mikä se mahtoi olla. Enkä muista sitäkään, mihin tarkoitukseen olen mahtanut sen alunperin ostaa. Ilmeisesti olen käyttänyt sitä johonkin jo ennen tämän blogin olemassaoloa, koska en täältä löytänyt sukkia enkä lapasia, joissa tuota lankaa olisi käytetty. 

Minun sukkien värit siis pokkeavat jonkin verran alkuperäisestä ohjeesta, kuten kuvasta näkee, mutta mielestäni näistä tuli ihan veikeät. Varsinkin tykkään juuri tuosta kärjen monivärisen langan osuudesta. Siinä on vähän tuollaista auringonlaskun tunnelmaa. Jos tuota lankaa olisi vielä saatavilla, niin voisi olla kiva neuloa siitä todelliset auringonlaskusukat, tehdä tummalla värillä vaikkapa palmun varjokuvaa tai jotain sellaista kaveriksi. 


Nämä toiset sukat on neulottu Novitan Raita-langalla. Tämäkin lanka sen verran vanhaa, ettei enää ole valikoimissa. Näistä toisen sukan neuloin jo kauan sitten ja se jäi odottamaan paria, kun pidin sekä lopputulosta että itse neulomisprosessia niin tylsänä. Nyt sain lopulta otettua itseäni niskasta kiinni ja tehtyä tälle parin. Onhan nämä kuitenkin ihan ok perussukat, ja tulipahan lankaa käytettyä. 



 

Kommentit