Palmikkolapaset

Tällaista oranssia kirjavaa lankaa löytyi myös pienehkö kerä jämälankojen seasta. Päätin kokeilla, riittäisikö sitä lapasiin. Voi olla, että lanka olisi riittänyt juuri sopivasti perusmallisiin lapasiin, mutta näissä palmikkolapasissa kävi ensimmäisen lapasen jälkeen selväksi, ettei se riittäisi kokonaan toiseen. 

Minulta löytyi samaa sävyä olevaa keltaista lankaa, jolla tein toiseen lapaseen ranteen resoriosuuden ja ensimmäinen lapanen sai samasta yksivärisestä tehdyn peukalon. Tietenkin parempi olisi ollut tehdä molempiin yksivärinen ranne, silloin lanka olisi riittänyt samallalailla molempiin ja myös molempien lapasten peukaloihin. Mutta menee nämä näinkin, ainakin omassa käytössä. 

Ohje näihin lapasiin on Sukat & Lapaset -lehden syksyn 2018 numerosta ja ohje löytyy myös tästä:
https://www.meillakotona.fi/artikkelit/neulo-ihanat-palmikkolapaset-ja-opettele-samalla-helppo-intialainen-peukalo. Kämmenen yläosan palmikon lisäksi näissä on jujuna intialainen peukalokiila, joka olikin aika veikeä ja tuo kivaa ilmettä lapasen sisäpuolelle. 

Jotenkin Intia ja lapaset eivät omassa mielessäni helposti yhdisty yhteen, mutta onhan toki Pohjois-Intiassa ja erityisesti sen vuoristoissa niin viileää, että lapasille on varmaan tarvettakin. Tätä mietin tuota peukalokiilaa neuloessani. :)




Tupsua ei lapaseni kiinnosta.



Oranssi-keltainen kuviolanka oli riittävän rauhallinen, jotta palmikkokuvio erottuu eikä ole liian hässäkkä. Mallista innostuneena kokeilin samaa myös toiseen kirjavaan lankaan, mutta tämän pinkin kanssa se ei sitten toiminutkaan. Langassa itsessään on liikaa kuviointia eli se kannattaa neuloa ihan sellaisenaan ilman ylimääräisiä kikkailuja. Niinpä näitä lapasia neuloin vain tuon yhden kappaleen. Toista aloitin ilman palmikkokuviota, mutta kuitenkin samanlaisella peukalokiilalla. Sen kohdalla innostus hiipui siihen, että lapasesta alkoi tulla ihan liian leveä. Nämä eivät siis päässeet jatkoon. 




 

Kommentit