Kevätkuulumisia

Hupsis sentään, sitä ollaan jo pitkällä huhtikuussa. Edellisen postauksen aikaan maaliskuun puolivälissä, etätöiden vuosipäivänä, oli vielä melko talvista täällä etelässäkin. Hiihtoladut jo enimmäkseen historiaa, mutta lunta kuitenkin vielä runsaasti siellä täällä. 

Nyt alkavat lumet olla muisto vain. Tämä mennyt viikko oltiin miehen kanssa takaisin talvessa, nimittäin Vuokatissa. Siellä pääsi vielä hiihtämään, niin jäällä kuin metsässäkin, ja rinteessäkin oli loistava lumitilanne. Väkeä oli sekä laduilla että rinteessä sen verran vähän, että lomailu onnistui hyvin terveysturvallisesti. Muuten tulikin pysyteltyä pääasiassa omassa mökissämme. Majoitukseen sisältyi pääsy kylpyläänkin joka päivä, mutta se etu jäi nyt käyttämättä. Muutaman kerran olimme jo menossa, mutta kun näytti niin täydeltä ikkunan läpi katsellessa, päätimme jättää väliin. 

Kisutkin saivat viikon verran lomaa meistä. Tiedä sitten, arvostivatko vai ikävöivätkö, minä ainakin ikävöin niitä. Ilokseni viikossa ei kevät ollut kuitenkaan vielä niin paljoa edennyt täällä etelässä, että Tupsu olisi siirtynyt jo kesämoodiin, jolloin sitä ei paljon sisällä näy. Vielä taitaa olla pensaanaluset sen verran märkiä, että sisällä on kuitenkin kivempi nukkua. 

Reilun viikon tauon jälkeen huomisaamuna täytyykin taas avata työkone ja asennoitua vähentyneeseen vapaa-aikaan. Lisäksi huomisiltana alkaa luovan kirjoittamisen opiskeluissani lyriikan kurssi, eli runojen kirjoittamista tiedossa. Etäluentojen etuna on säästynyt matka-aika, riittää kun työkoneesta laittaa Teamsin offline-tilaan, ettei tule luennon aikana työyhteydenottoja. :D

Mukavaa kevättä! Nautitaan lisääntyvästä määrästä aurinkoa ja lämpöä - ja toivotaan, että UV-säteily auttaa viheläisen viruksen torjunnassa. 

"Niin, saatiin olla ilman isäntäväkeä. Muuten ihan ok, mutta loppuajasta ovipalvelu oli poissa käytöstä, mikä kyllä ärsytti."

"Lenkki tehty, avaa ovi!"

"Minusta mennyt talvi oli ihan mukava, mutta nyt on kivempaa, kun ei ole enää lunta."

 

Kommentit