Huiviviikko - Valkoinen pitsihuivi

Tämä valkoinen huivi on oikeastaan järjestyksessään kolmas, jonka aloitin. Toisena aloittamani jäi nimittäin hetkeksi aikaa kesken, kun lanka ei riittänytkään. Lankaa odotellessa aloitin tämän valkoisen huivin ja neuloin sitten, vaikka lankatilaukseni tulikin suorastaan hurjan nopeasti perille (tein tilauksen torstai-iltana ja minulla oli langat jo maanantaina).  

Huivin ohje on 'Neulomisen iloa, neulehuiveja' -lehdestä. Lehtihyllyt ovat vaarallisia, kun siellä on näitä houkutteita. Vaikka minulla siis oli jo kotona 52 villahuivin ohjetta sisältävä kirja, en voinut vastustaa kiusausta ostaa tätä lehteä. Eikä se suinkaan ole ainoa neuleohjelehti, joka on tänä syksynä tullut ostettua... mutta niistä lisää joskus toiste. Ohjeita on vain niin ihana selailla, ihan sama,  onko koskaan oikeasti edes aikaa neuloa niitä kaikkia. 

Mutta tämän siis lehden ohjeista neuloin. Kesälomareissulla tieni vei muun muassa Haminaan ja siellä suloiseen Käsityöliike Maijukkaan. Eihän tietenkään pitäisi ostaa lankoja tietämättä, mihin niitä käyttäisi (jos siis haluaa välttyä täyttämästä turhaan lankavarastojaan), mutta en voinut vastustaa Alize Angora Gold - lankakeriä, jotka tuolla liikkeessä bongasin. Lankaa löytyy yksivärisenä, monivärisenä (Alize Angora Gold Batik) ja kimalteella tai ilman (Alize Angora Gold Simli ja Alize Angora Gold Simli Batik). Ostin valkoista kimalteista pari kerää ja muita yhden kerän kutakin, ajatellen, että neuloessa yhdistän valkoista niihin muihin. 

Aloitin kuitenkin turkoosilla yhden huivin, sen, joka jäi kesken, kun lanka loppui kesken, ja halusin tehdä sen samalla loppuun. Niinpä päädyin tekemään valkoisesta kokonaan omansa, ja tilatessani lisää turkoosia lankaa tilasin myös muita värejä toiset kerät. Kaksi kerää tätä lankaa tuntuu riittävän juuri sopivasti hartiahuiviin. 

Neulehuiveja-lehti sisältää kaikkiaan 46 huiviohjetta. Tämän huivin ohje löytyy lehdestä sivulla 62, Liila pitsihuivi. Aloitin huivin neljä tai viisi kertaa alusta, kun yritin orjallisesti seurata lehden kirjallista ohjetta. Parin yrityksen jälkeen aloin epäillä, ettei se voi olla oikein ja lopulta jouduin piirtämään itselleni kaavion aloituksesta, jotta sain langankierrot ja yhteenneulomiset oikeisiin kohtiin. Ohjeessa oli myöhemminkin harmillisia käännösvirheitä, mutta kun vihdoin tajusin olla luottamatta tekstiin, pääsin neuleessa eteenpäin. Onneksi riviltä 13 eteenpäin huiviin löytyy myös kuvalliset ohjeet. 

Alkuperäinen lehti on saksankielinen, josta ohjeet on käännetty suomeen ja suomeksi ties miten, ehkäpä googlella, joten virheitä lienee luvassa muissakin ohjeissa. "Toimitus ei vastaa lehdessä mahdollisesti esiintyvistä virheistä", sanotaan sivulla 6. Kivoja malleja joka tapauksessa lehti täynnä.

En ole vielä saanut aikaiseksi silittää huivia, joten se on näissä kuvissa vielä vähän "eläväisen" oloinen. Huivissa on mukavaa kimalletta, vaikkei se valitettavasti kuvissa erotukaan. 



Miiru, tulisitko tekemään huiville laaduntarkastuksen?


"Jaahas, enpä olekaan tällaisia aiemmin tutkinut. Mitenhän tähän pitäisi suhtautua?"


"Mahtuuko tän alle?"

"Joo, ihan hyvin tänne mahtuu. Annan arvosanaksi 9. Ei kymppiä, koska tämä ei vaikuta kynnenkestävältä."















Kommentit