Makramee-mobile

Kun Isossa-Britanniassa kruunattiin uutta kuningasta, minä ihastelin kruunajaisia ja väkersin samalla tätä lastenhuoneen "kruunua" eli makramee-mobilea. 

Lähisukuun syntyi poikavauva huhtikuun lopulla eli juuri makrameekauteni käynnistyessä ja niinpä aloin etsiä Pinterestistä ideaa haulla 'macramee baby'. Luultavasti minulla oli aluksi mielessä, että tekisin riippuvan vuoteen tai jotain vastaavaa makrameena, mutta tajusin pian - onneksi - että se olisi liian iso työ, eikä olisi mitään takeita, että sellaiselle edes löytyisi paikkaa vauvaperheen kodista. 

En myöskään halunnut ottaa sitä riskiä, että jokin hajoaisi sellaisessa riippuvassa vauvan ollessa sisällä, ja että hän tippuisi hökötyksen mukana maahan. Niinpä kun vastaani alkoi tulla kuvia makrameemobileista, olin täysin myyty. Etsyssä myynnissä oleva sinisävyisin sateenkaarin varustettu mobile ihastutti minua eniten, joten otin sen malliksi. 

Tarkka ohje tähän olisi kyllä ollut kiva, ennen kaikkea siksi, että siitä olisi selvinnyt oikea tekojärjestys. Tästä tuli jollain lailla prototyyppi ja jos tekisin toisen vastaavan, tekisin ainakin sen eri lailla, että kiinnittäisin kaikki ripustukset rinkulaan ennen kuin päällystäisin sen makrameesolmuilla. Siten noiden ripustusten narut saisi paremmin piiloon. 


Alkuperäisessä mallissa näyttää myös siltä, että sateenkaaret ja helmetkin ovat makrameenarussa. Minun helmissä reikä oli liian pieni saada makrameenarua sisään, joten käytin sen sijaan 18-säikeistä kalalankaa (Molla). On sekin kestävää, mikäli pienet kädet yltävät kiskomaan jotain rinkulaa. 

Vaikka uusiakin tarvikkeita jouduin tähän ostamaan (mm. helmet ja rinkulat), onnistuin kivasti hyödyntämään myös olemassaolevia materiaaleja, yllä mainitun kalalangan ohella. Sateenkaariin minulla ei nimittäin ollut sopivan värisiä makrameenaruja ja kun ison kerän ostaminen pientä tarvetta varten ei oikein houkutellut, päätin kokeilla toimisiko trikookude tähän tarkoitukseen. 

Ja toimihan se!

Minulla oli luonnonvalkoista, sinistä ja vaaleansinistä/turkoosia trikookudetta viiden vuoden takaisen keinutuoli-projektin peruina. Aina yhtä ilahduttavaa, kun kauan hyllyllä lojuineille tarvikkeille keksii jotain käyttöä. Tähän ei toki kulunut kuin pieni määrä näitä, mutta eipähän tullut kaappiin uusia lankakerän jämiä odottamaan ideoita. Petroolin väriä isoon sateenkaareen ei löytynyt näistä trikookuteistakaan, joten päällystin sen kaaren ihan puuvillalangalla.

Hyvä ohje sateenkaareen löytyy muuten vaikkapa Sinellin sivuilta: https://www.sinelli.fi/makramee-sateenkaari-v16722. Myöhemmin kun tein erivärisen sateenkaaren käyttäen makrameelankoja, totesin, että trikookuteella tekeminen on itse asiassa helpompaa, ainakin sikäli, että narunpään saa helpommin vedettyä piiloon. 


Vauvan näkövinkkeli mobileen?




 

Kommentit

Lähetä kommentti

Ajatuksia?