Makramee-kappaverho

Jatketaan makrameetöillä vielä tämän verhon verran. Edellisessä postauksessani tämä oli vielä suunnittelun alla eikä sopivaa mallia tuntunut löytyvän. Lopulta vaihdoin haun Pinterestistä Youtubeen ja löysin sieltä tämän mallin. Videon verho oli kapeampi ja kuviorivejä siinä oli vain kaksi, mutta mallia oli kätevä laajentaa tähän minun tarkoitukseeni. Yksi ruudukko vaatii aina kuusi narua, joten lisäilin työhön kerrallaan aina kuusi uutta narua, kunnes leveyttä oli tarpeeksi. 

Alkuperäisessä mallissa kuvio alkaa heti yläreunasta. Minä aloitin kuviosolmut alempaa ihan siksi, että nyt ylimmät solmut saa löysättyä verhon poistamiseksi tangosta.

Kolmanteen kuvioriviin päädyin melko myöhäisessä vaiheessa. Nyt kun verho on valmis ja paikallaan, toivon, että olisin lisännyt vielä yhden rivin lisää, ja aloittanut kuvion vielä alempaa. Narujen pituus olisi kyllä ehkä riittänyt neljänteen kuvioriviin, mutta epäröin, että verhosta tulisi liian "tunkkainen" tai jotain sellaista. 

Lankana tässä oli Lankavan Paulina-punoskude, väri laventeli, jota tähän kului lähes kolme kiloa eli kolme kerää. Valmis verho on 190 cm leveä ja 63 cm korkea. Tein työn suoraan verhotankoon, mutta siten, että ylimmät solmut löysäämällä verhon saa tangosta pois. 

Lopputulos, joka näyttää näin vapaasti roikkuen varsin kivalta.

Keksin, että tamppausteline on mainio työskentelyteline näin leveään työhön. Vaatii tietysti sen, että ulkona tarkenee tehdä tätä. Nyt tarkeni, ja totesin jälleen kerran, että ulkoilma on kyllä muutenkin paras paikka makrameetöille. Langoista irtoava pöly katoaa taivaan tuuliin. 

Leikkasin narut 5 metrin mittaiseksi. Se oli tähän aika sopiva pituus, vaikka jonkin verran jouduinkin leikkaamaan naruja lyhyemmäksi. Osa naruista oli kuitenkin jo sen verran lyhyitä, että paljon lyhyemmillä tätä en olisi saanut valmiiksi. Alla tilanne, kun kuvio oli valmis enkä vielä ollut leikannut hapsuja yhtään.  

Leikkasin verhon ensiksi 70 senttiä korkeaksi, mutta koska se ei näyttänyt silmääni hyvältä (sopusuhtaiselta), lyhensin lähemmäs 60 senttiä, joka oli alkuperäinen suunnitelma. 


Verho näytti todella kivalta, kun se ei vielä ollut paikallaan ikkunan edessä. Siellä se ei niin kivalta enää näytäkään, sillä se ei oikein istu paikkaansa. Ensinnäkin se jäi vähän liian kapeaksi. Sehän olisi toki helposti korjattu, en vain ole saanut aikaiseksi, kun tarkoitus ei ole jättää tätä tähän ikkunaan. 

Kuvio nimittäin asettuu ikkunan suhteen väärään kohtaan eli karmin yläpuolelle ja ihan yläreunaan. Jos siis olisin jättänyt ylös vielä pitemmät pätkät suoraa ennen kuvion aloittamista, olisi tuo kolme kuviokerrosta aika kivasti peittänyt juuri ikkunan yläreunan. Nyt se jää harmillisesti juuri hieman liian ylös. 

En lannistunut tästä hieman sinnepäin osuneesta lopputuloksesta, sillä tämä oli joka tapauksessa hyvä harjoitustapaus (olisin tietysti voinut harjoitella tai mallailla kapeammalla versiolla, jolloin olisin huomannut tämän ongelman hyvissä ajoin). Malli sinänsä on ihan kiva ja sopiva tähän verhoon, sen sijoittelu vain vaatii hiomista. Samoin värin totesin hyväksi. 




Tarkoitus siis olisi tehdä verhosta versio 2 tässä joskus, toivottavasti vielä tämän kesän aikana, mutta saattaahan tässä käydä niinkin, että silmä tottuu tähän verhoon liiaksi enkä sitten saakaan tehtyä enää mitään sen suhteen. En myöskään ole koskaan ollut kovin innokas tekemään täsmälleen samanlaista työtä toiseen kertaan, joten voi olla, että jos pääsen niin pitkälle, että aloitan uuden verhon, kuvio onkin sitten jokin erilainen. Aika näyttää. 






Kommentit