Junasukkia

Joskus syksyllä osui silmiin Facebookissa ilmoitus, jossa haettiin johonkin sairaalaan vastasyntyneille junasukkia. Päätin silloin, että neulon niitä sekä sinne - tai johonkin toiseen sairaalaan - että lähipiirin vauvelille. Aika kuitenkin vieri ja oli koko ajan työn alla jotain muuta, joten junasukkienkin pariin pääsin vasta ihan joulun alla. 

Ensimmäisenä neuloin käärijänvihreät sukat. Lanka on Opal 4-ply, joka on pieniin junasukkiin juuri sopivan ohutta. Minulla  oli tätä lankaa kevään peruina. Olin ostanut sitä koneneulonnan kurssille ilman mitään kummempaa suunnitelmaa, mitä siitä tekisin. Pipon silloin neuloin, mutta muuten lanka jäi käyttämättä (kurssikin loppui). 


Kokeilun vuoksi tein samalla silmukka- ja kerrosmäärällä sukat myös Nalle-langasta. Koska vihreät sukat osoittautuivat olevan juuri sopivan kokoiset nyt, niin siniset mahtuvat toivottavasti vielä ensi talvenakin. 

Viime keväänä koneneulonnan kurssilla neulomasta piposta tuli hyvä pari sukille. 

Lankalaatikossani on enemmänkin ohuita lankoja koneneulontakurssin ylijäämänä. Vaikka se kurssi jatkuukin, minulla on siellä menossa ihan eri projektit eri langoilla, joten junasukat on hyvä kohde käyttää näitä lankoja. 

Alla kuvassa hempeän vaaleanpunainen, joka on sittemmin saanut parinsakin, ja toinenkin pari on jo tekeillä. Näitä sukkia on hyvä neuloa silloin, kun pitää keskittyä johonkin muuhunkin, esim. palaveriin, eikä voi neuloa mitään monimutkaista. Kunhan saan näitä useamman parin valmiiksi, etsin sopivan kohteen, minne toimittaa ne. Jos lähin sairaala ottaa niitä vastaan, niin sinne sitten. 

Tässäpä suloinen sukkien ja pipon saaja. Kasvot blurrattu ihan yksityisyyden suojaamiseksi.


 

Kommentit