Unikkolapaset ja -pipot

Neuloin pari unikkopipoa ensimmäisen kerran melko tasan kaksi vuotta sitten. Silloin niistä toinen meni kummitytölleni, toinen äidilleni. Yllättäen vasta tänä jouluna siskoni huomasi äidillä tämän unikkopipon. Sieltä tuli sitten samantien minulle pipotilaus. Enpä olisi kuvitellut häntä unikkokuvion ystäväksi. 

Nuo ensimmäiset pipot neuloin silloin helpoiten käsillä olevalla langalla eli Novitan 7 veljeksellä. Siskoni toivoi jotain vähemmän kutittavaa/pistävää lankaa. En halunnut joutua muokkaamaan ohjetta, joten etsin alpakka- tai merinolankaa, joka olisi paksuudeltaan suunnilleen samaa kuin seiskaveikka. 


Koska löysin kaksi lupaavanoloista lankaa, tilasin niitä molempia ja neuloin lopulta pipon kummallakin. Ensimmäiseksi testiin pääsi Hjertegarnin Extrafine merino 120. Lankaa oli suorastaan ihana neuloa, niin pehmeää se on, eikä taatusti kutita. 50 g kerä mustaa riitti pipoon just ja just, lankaa jäi ehkä metrin pätkä. Olin kyllä hankkinut kaikkia kaksi kerää tai enemmän, joten tarvittaessa olisin voinut jatkaa uudesta kerästä, mutta ei siis tarvinnut. Valkoista meni vain 20 g. 3,5 puikoilla neuloen merinopiposta tuli 120 silmukalla aavistuksen napakka minun päähän. 

Lähinnä siksi, kun tuosta piposta tuli pikkuisen napakka, päätin neuloa pipon myös alpakkalangasta. Valitsemani alpakkalanka, Viking Garnin Alpaca Storm, on 40% alpakkaa, 40% merinoa ja 20% nailonia. Aloittaessa se tuntui yllättävänkin karhealta, mutta siitä se tuntuma pehmeni ja lopputulos on kyllä mukavan pehmoisen tuntuinen. Samoilla  puikoilla ja silmukkamäärällä tästä piposta tuli hieman reilumman kokoinen, joka ainakin minun päähäni istuu miellyttävämmin. Alpakkakerästä lankaa jäi reilummin jäljellekin. Jos siis pitäisi valita näistä langoista vain toinen jatkoon tuleviin unikkopipoihin, olisi se tuo alpakka.No, sisko saa molemmat pipot sovitettavakseen, ja käyttöönkin, ja voi sitten kertoa niistä käyttökokemuksia. 


Kaksi pipoa neulottuani olin ihan kyllästynyt sekä mustavalkoiseen että unikkokuvioon. Koska lankoja kuitenkin vielä oli jäljellä, päätin yhden illan taukoa pidettyäni neuloa vielä lapasetkin. Lapaset on neulottu merinolangasta. Koska kuviokaaviossa on 56 silmukkaa, neuloin lapaset 3,0 puikoilla, joten niistä tule liian isot. Koko osuikin melko passelisti kohdalleen tällä tekniikalla. Lapaset saivat valkoiset ranteet lähinnä siksi, että valkoista lankaa oli jäljellä enemmän kuin mustaa. 


Lankoja on edelleen, varsinkin alpakkaa, mutta taitaa unikot nyt päästä todelliselle tauolle ja yritän keksiä jotain muuta käyttöä lopuille langoille. 





 

Kommentit