Novita Pastoraali-neule

Minulla on jonkinasteinen heikkous Novitan erikoislehtiä kohtaan. Siis näitä Fazer, Arabia ym. yhteistyölehtiä, vaikken välttämättä niistä edes käytä yhtään ohjetta.  Viimeisimpänä hankin Arabia 1873 x Novita -lehden, mutta tällä kertaa poikkeuksellisesti tartuin yhteen ohjeista melko pian lehden hankkimisen jälkeen. Tarkalleen ottaen jo siinä vaiheessa, kun odotin lisälankaa keltaiseen palmikkoneuleeseen

Neulomani malli on lehdessä oleva Pastoraali-kaarrokeneule. Ihastuin sen väreihin, ja kuvioon myös. 
Pusero valmistui suht nopeasti, mitä tietysti auttoi osaltaan se, ettei siihen tule pitkiä hihoja. Lanka on kohtalaisen paksua, joten lyhythihainen malli siitä sopi minulle oikein hyvin. Kun kaipaan pitempää hihaa, voin laittaa sen alle pitkähihaisen t-paidan. 

Vaikka tämä malli on minusta edelleen todella ihana, niin neuloessa tuskailin sen kanssa aika tavalla. Yläosa oli selkeää neulottavaa, mutta alosan kuvion kanssa sai olla tarkkana. Hommaa ei myöskään helpottanut lehden ohjeessa oleva virhe. Ainakin minulla olevassa lehdessä alaosan ohje sanoo: "Neulo ruutupiirroksen kerrokset 2-18 ja toista sitten kerroksia 1-18, kunnes helman pituus kainalosta mitattuna on 23 cm". 

Lähdin tietysti ensin tekemään ohjeen mukaan, mutta onneksi havahduin melko nopeasti, ettei se niin voi mennä. Siirsin kuvion exceliin ja mallailin siellä, miten se oikein menee. Lopuksi vielä sain vahvistuksen Novitalta: Neulo ensin kerrokset 1-18 ja sen jälkeen toista kerrokset 7-18 vielä kolme tai niin monta kertaa, kunnes miehusta on 3 cm lyhyempi kuin haluttu pituus. 

Tarkkana siis, jos neulot tämän ja käytät ohjetta lehden samasta painoksesta kuin minä. Lisäksi, jos kuvion toistaisi vain kolme kertaa, siitä tulisi melkoinen napapaita. 

Edellisen neuleeni, eli sen keltaisen puseron, neuloin ihanan sileästä merinolangasta. Sen perään Novitan Huviretki-lanka tuntui ikävän karhealta enkä muutenkaan siihen ihastunut. Neuloin puseron siitä langasta ihan vain saadakseni siihen juuri oikeat värit. Neuleen pinta jäi höyryttämisen jälkeenkin melko epätasaiseksi, mutta tällä nyt mennään. 





Kommentit