Punkit - ärsyttävä kesäriesa

Punkkeja on tänäkin kesänä riittänyt kissoissa. Niskaan siveltävät liuokset auttavat aikansa, mutta taas on näköjään tullut aika hieroa uudet annokset kissojen niskoihin. Kesän aluksi kokeilin Frontline Compia, koska vain sitä oli tarjolla matkan varrelle osuneessa apteekissa. Totesin sen kovin tehottomaksi ja niinpä palasin jo viime kesänä tehokkaaksi - tai tehokkaammaksi - osoittautuneeseen Virbacin Effiprohon.

Nämä valeluliuokset eivät estä punkkien tarttumista kissaan, mutta tappavat punkit kiinnittymisen jälkeen, joten ne eivät pääse kasvamaan isoiksi möllyköiksi. Tosin niiden pienten poistaminen on huomattavasti isoja hankalampaa. 

Punkkilasso on kyllä verraton apuväline punkkien poistoon. Kynän muotoisen vekottimen päästä tulee ulos lenkki, kun "kynän" päästä painaa. Punkin voi lassota siihen, ja sitten vain nappaisee sen pois. Suurin haaste on saada kaivettua punkki karvojen seasta esille niin, ettei samalla tule kiskottua liikaa karvoja. Miirun kohdalla tosin suurin haaste on saada kissa pysymään paikalla niin kauan, että punkin saa lassottua. Tupsu suhtautuu asiaan rauhallisemmin - ja hyvä niin, sillä sen pidempi turkki nappaa myös enemmän punkkeja. 

Tänään lassottu punkki löytyi Tupsun korvan juuresta.

Täällä niitä punkkeja pääsee turkkiin, kun nurmikossa loikoillaan...


... ja pensaan alla makoillaan.

Kommentit